Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 29 augustus

BERGEN OP ZOOM, 29 augustus 2005

Politie neemt aangifte op van bekrassen autos
OUDENBOSCH: De politie heeft op maandag 29 augustus 4 aangiften opgenomen van bekrassing van autos. De autos zijn tussen vrijdag 26 augustus en zondag 28 augustus bekrast met een scherp voorwerp. De voertuigen stonden geparkeerd op de Duiventoren, Molenstraat, Markt en Dennenstraat. Politie roept eventuele getuigen van de vernielingen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Politie neemt aangifte op van diefstal uit auto
BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag 27 augustus op zondag 28 augustus is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Antwerpsestraatweg. De daders sloegen een ruit van het voertuig in en stalen een digitale camera en een radio-cd speler uit de auto. De politie heeft aangifte van de eigenaar opgenomen. De politie adviseert autobezitters geen kostbare spullen achter te laten in het voertuig.

Politie houdt snelheidscontrole
RUCPHEN: De politie hield op maandagochtend 29 augustus tussen 07.00 uur en 08.30 uur een snelheidscontrole aan de Gebrande Hoefstraat. In totaal zijn er 4 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid van 113 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 60 km/u geldt. Normaliter zou een dergelijke snelheidsovertreding leiden tot de invordering van het rijbewijs. De betreffende chauffeur heeft echter een Poolse nationaliteit. Daarom kreeg hij een bekeuring van 365,-. Deze moest direct worden voldaan.

Politie neemt aangifte inbraak werkkeet op
RUCPHEN: Tussen vrijdagmiddag 26 augustus en maandagochtend 29 augustus is er ingebroken in werkkeet aan de Kerkstraat. De inbrekers braken de deur van de keet open en ontvreemden een kachel en een gasstel. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie neemt aangifte op van autodiefstallen
ROOSENDAAL: Tussen zaterdagavond 27 augustus en zondagmiddag 28 augustus is er een auto gestolen aan de dr. Schaepmanlaan. Het gaat om een grijze Opel Astra met kenteken HG-BF-15. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

ROOSENDAAL: In de nacht van zondag 28 augustus op maandag 29 augustus is ook een auto gestolen aan de Beetslaan. Het gaat om een zwarte BMW 318i met kenteken FS-HB-92. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en de auto als gestolen gesignaleerd.

HALSTEREN: Op de Buurtweg hebben onbekenden in de nacht van zondag 28 augustus op maandag 29 augustus geprobeerd een auto te stelen. De daders probeerden via de portier de stuurkolom van de auto te forceren. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot diefstal.

Politie houdt man aan in bezit van vuurwapen na bedreiging OUD GASTEL: De politie kreeg op zondagmiddag 28 augustus melding van bedreiging. Een 28-jarige man uit Best reed over de A 58 komenden uit de richting Eindhoven, gaande in de richting Tilburg. Hij wilde de auto voor hem inhalen, maar deze sneed hem af. Hij kon net een ongeval voorkomen en claxonneerde. De andere bestuurder toonde hem vervolgens vanuit zijn voertuig een pistool. De bedreigde man onthield de kenmerken van de auto en belde de politie. Deze gingen op zoek naar het voertuig en troffen het aan in Oud Gastel aan de Lagestraat. De politie achterhaalde de identiteit van de bestuurder en sprak hem aan. Bij een huiszoeking overhandigde de man hen een pistool. Dit pistool is in beslag genomen en de man is aangehouden. De bedreigde man wilde geen aangifte doen.

Politie houdt man aan wegens mishandeling
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag 29 augustus even na middernacht een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aan wegens mishandeling en het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. De man had in een woning in de wijk Zeekant een 38-jarige vrouw mishandeld. Oorzaak voor de mishandeling was een ruzie in de relationele sfeer. De man had na de ruzie het minderjarige zoontje van de vrouw meegenomen zonder toestemming. De man heeft geen voogdij over het kind. De vrouw belde de politie en deze hielden even later de man aan. Hij is verhoord en ingesloten. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Politie houdt man aan voor mishandeling
PUTTE: De politie hield op zondagavond een 45-jarige man uit Putte aan wegens mishandeling. De man had in een pand aan de Puttenseweg een 38-jarige man uit Putte geslagen en bedreigd met een mes. Een getuige ging hulp halen. De politie kwam na melding ter plaatse en nam het mes in beslag. Ook is bij nader onderzoek in de slaapkamer van de man een slagwapen gevonden. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij ingesloten en tegen de middag met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man raakt gewond bij eenzijdig ongeval
ZEGGE: Op zondagavond gebeurde er een ongeval aan de Lage Zegstraat. De 57-jarige bestuurder van een personenauto raakte door onbekende oorzaak van de weg en belandde in de sloot. De man uit Roosendaal had pijn aan zijn buik en borst en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Gezien het letsel van de man was een blaastest niet mogelijk. Daarom is er bloed afgenomen in verband met eventueel alcoholgebruik.

Politie houdt man aan wegens mishandelen vrouw
ROOSENDAAL: De politie hield op maandagochtend 29 augustus een 37-jarige man uit Roosendaal aan in verband met mishandeling. De man zou naar aanleiding van een ruzie zijn 34-jarige vrouw hebben geslagen. De vrouw belde hierop de politie. De man gaf de mishandeling toe en is aangehouden. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Auteur: Inge Rijgersberg