Gemeente Venlo


Vier sterren voor Venlo in tegen de klok! Venlo bedankt!!!

Afgelopen zaterdag was het feest in het Julianapark! Venlo kreeg vorige week zondag een zware opdracht die alles te maken had met de sprookjes uit duizend en één nacht. In zes dagen tijd hebben captains Rob van Rhienen, Rob Rouleaux, Leonie Bartels en Chris Driessen het voor elkaar gekregen om Venlo afgelopen zaterdag in oosterse sferen om te toveren.

Een ware oase, mooie 'missen' een fantastische optocht over de Parade en meer dan 1001 buikdanssers en duizenden toeschouwers. En hiermee hebben ze vier sterren verdiend voor Venlo in de strijd om de schoonste gemeente van Nederland. Een superprestatie, alle lof voor onze captains! Maar dit hebben zij niet alleen gedaan. Het is onvoorstelbaar om te zien wat deze opdracht te weeg heeft gebracht in het Venlose maatschappelijke leven. Gigantisch veel bedrijven, organisaties en vrijwilligers hebben geholpen om de opdracht tot een goed einde te brengen. We willen hen dan ook heel erg van harte bedanken voor hun bijdrage!!!

Dit waren Benders Plusmarkt, 2 Gebroeders van Venlo, Bo-Rent, Man Venlo, Van Elderen, Peijs verpakkingen, Theo van Dooren, Wim Huys, Venlo Hout, Venlona Licht- en Geluidssystemen, van Gansewinkel, Kelly Stoffels, Backes en Boels, Gamma, Praxis, Kringloopcentrum de Cirkel, 't Goedkope huis, Formido, Joop van den Heuvel, friture 't Ven, Reinhoud, Fraku, Niels van den Ham, Lagotronics, Grand café Central, Tuincentrum Peeters Arcen, van Enckevort, Nadi Mode, Muziek- eetcafé de Splinter, Anita en Maud, Deblé, Koops, de Telegraaf, Fab Five, Jacobs bloemen, Museum van Bommel van Dam, Wilhelmina, Van dam, Omroep Venlo, Dagblad de Limburger, Van Grinsven Drukkers, Copacobana, Theater de Garage, Brigitte Altena en Lizette Peeters, Phiroz Danzos, Marc Peeters, Mascha Lamers, Lunchroom de Fiscus, Sportcentrum Dynamic, de Hertog Reinhoudschool, Montesorischool, Beads 'n Bobbles, Square Haarkappers, Wilmy Wetzels, Jikke, Rosa en Yvette, de Madsonclub, VVV Venlo, stadsmanagement Venlo, Stinissen Service Venlo, CJ's Collection, Richard Stohr, party en catering de Koel, Jacobs plantencentrum, Jan Grubben plantencentrum, Intratuin, Tolga berbertent, Mimun en familie namens Marrokaans Centrum Blerick, Jathë zonwering VOF, Marcel Basten Financieël adviseur, Wonderlamp, George Vossen, Boels, Scouting Manresa, De Mop groente en fruit Venlo, Louis en Wout firma Dirkx evenementen en techniek, Mc Donalds, Kamer van Koophandel , Brandweer Venlo, Politie Venlo, Voets & zoon, H&A marktkramen Venlo, BTL Verhoeven, Bauer electronics, 't Boompje Blerick, De Witte Blerick, Aan de Pomp Blerick, Gordebeke party en catering, Friture Joosten Blerick en de Fa. Bammens.

Verder kan het zijn dat we mensen en bedrijven vergeten, maar ook deze hartstikke bedankt. En NATUURLIJK nog alle handen die gewerkt hebben aan de oase, aan de praalwagens of op een andere manier!!!!! Iedereen die heeft gebouwd, heeft meegedanst, heeft geregeld, heeft voorgelezen, heeft versierd of gewoon aanwezig was zaterdag...... Duizend en één maal dank hiervoor! Want Venlo heeft het weer bewezen, samen staan we sterk. Want Venlo wordt schoner en daar werken we samen aan!

Bovendien hebben veel bedrijven zich spontaan aangeboden om mee te helpen, maar van deze diensten is geen gebruik gemaakt. Toch bedankt hiervoor!

De strijd is nu gestreden. De negen gemeenten hebben hun opdrachten zo goed mogelijk uitgevoerd. Maar wie van deze gemeenten is ook schoon te werk gegaan en krijgt een vijfde ster. En welke gemeente heeft wekenlang een vierkante kilometer goed schoongehouden? Kortom: wie wordt de schoonste gemeente van Nederland? Zondag is dit te zien in een feestelijke finale op Nederland 1 om 21.15 uur. Kijken dus!