Gemeente Venlo


Voetbal Extra in Venlo

Kinderen, in de leeftijd 6-12 jaar, met een of meerdere beperkingen hebben (te) weinig gelegenheid om in verenigingsverband te kunnen sporten. Zij kunnen door hun problematiek niet mee in het jeugdaanbod van reguliere sportverenigingen waardoor de achterstand m.b.t. leeftijdsgenootjes vergroot wordt.

Door de grote interesse in voetbal is er vorig seizoen gestart door de gemeente Venlo,afd. sport en bewegen, met een voetbalteam bij VVV '03 onder de naam Voetbal-Extra.

Onder leiding van 3 trainers maakt men op een speelse manier kennis met beginselen van het voetbal (techniek en tactiek). Een keer in de week trainen (woensdagmiddag 153.0-16.30 uur) en incidenteel een wedstrijdje spelen. Plezier in het voetballen staat voorop. Er zal onder leiding van deskundigen bovendien aandacht zijn voor de coördinatie en bewegingsoefeningen ter bevordering van de motoriek.

Doelen van Voetbal-Extra

* De bewegings- en gedragsproblemen van kinderen 6-12 jaar zo te beïnvloeden dat ze goed kunnen functioneren in het verenigingsleven. Voetbal Extra wil kinderen plezier laten beleven aan het sporten door ze te laten ervaren wat ze wel kunnen en wat ze leuk vinden. Elk kind kan op zijn/haar eigen niveau deelnemen, maar wordt wel uitgedaagd steeds een stapje verder te gaan. De succesbeleving staat voorop.
* Het samen met anderen kunnen functioneren als een team
* Continuering; de doorstroom naar reguliere jeugdelftallen 12-18 jaar. Overige spelers kunnen doorstromen naar het zgn. G-voetbal.

Voor wie is Voetbal-Extra

Kinderen van 6-12 jaar die graag willen voetballen maar die door een of meerdere beperkingen zich niet bij een regulier jeugdelftal kunnen aansluiten.
* Kinderen met problemen op motorisch- en begripsniveau.
* Kinderen met gedragsproblemen (hyperactief, inactief, concentratieproblemen)
* Kinderen met lichte lichamelijke beperkingen.

Meer informatie

Voor meer informatie of opgave kunt u bellen naar E. Noordhuis 077-3596817