Ingezonden persbericht


Persbericht bunzlau castle rvg21-2005
Culinaire Trend

Clip bv presenteert exclusief nostalgisch servies in moderne sfeer

Bunzlau Castle: eigenzinnige dessins voor de gedekte tafel

ZEIST - Ontstaan in de 19e eeuw en dus al meer dan 100 jaar oud, presenteert Clip bv met enige trots het Bunzlau Castle servies in een nieuw, eigentijds jasje en dito sfeer. Kenmerkend is de kleurrijke variatie in dessins, de hoge kwaliteit stoneware en het uitgebreide assortiment waaruit dit servies bestaat. Daardoor is het bij uitstek geschikt om met elkaar te combineren of van een bepaald dessin een hele eigen collectie samen te stellen, afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat. Van origine gestart met een dessin geïnspireerd op pauwoogveren en inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot een collectie met ruim 200 modellen uitgevoerd in circa 2000 uiteenlopende dessins. En dit breidt zich nog steeds verder uit. Het bijzondere Poolse stoneware servies is opvallend en exclusief door de sfeer die het uitstraalt. Het wordt vakkundig en handmatig ontworpen én geschilderd door lokale artiesten in de pottenbakkersfabriek in Boleslawiec, in het zuidwestelijke puntje van Polen. In Nederland is Clip bv de jarenlange enthousiaste importeur van Bunzlau Castle met ruim 40 verschillende dessins.

Romantisch landelijk of strakke, nostalgische sfeer Door de afwisseling in kleurgebruik van het dessin kun je met het servies een landelijke, romantische sfeer creëren of juist een strakke, moderne sfeer bereiken. Heb je een voorkeur voor ouderwets klassieke tinten met veel hout(kleuren) in je huis of heb je een moderne inrichting waarin veel wit terugkomt en je een nostalgische sfeer wilt creëren? Bunzlau Castle is in beide stijlen zeer decoratief en sfeervol voor de gedekte tafel in de woonkeuken of -kamer én geschikt voor elke eetgelegenheid. Een rustig ontbijtje op zondag, een uitgebreid diner voor de hele familie of een lekker kopje thee Žs middags? Of je nu met zŽn tweeën bent, een heel gezin onderhoudt, regelmatig dinerafspraken thuis hebt of vrienden op bezoek krijgt, met dit servies kun je alle situaties aan. Het is voor elk moment van de dag te gebruiken.

Variatie en vrolijke, speelse dessins
Speels detail van deze collectie is dat het servies op elk moment kan worden uitgebreid omdat een dessin altijd verkrijgbaar is, er gaat geen artikel of dessin `out of stock`. Een servies jaren geleden gekocht kan dus altijd aangevuld worden. Dit betekent ook dat je niet in een keer een heel servies hoeft te kopen, je kunt elke keer een gedeelte uitbreiden. De dessins bestaan uit ronde, gekrulde, of vierkante patronen of een mix hiervan, die op een creatieve manier herinneren aan het Poolse plattelandsleven waar het servies ooit is ontstaan. De dessins, gebaseerd op de basiskleuren geel, blauw, groen en bruin, bestaan uit één kleur of meerdere combinaties van kleuren. Opvallend zijn het `peacock eyesŽ dessin (rond patroon met blauw, wit, rode kleur, doet denken aan kleine pauwoogjes), of het Žblue eyesŽ,Žflower tendril' ,ŽsunflowerŽ(geel, blauw, groen),Žindian summer' (gele band met rode tekens en groen bloemdessin),Ž blue dotsŽ(blauwe stippen) en`provence`(geel met blauwe bloemen).

Zo kun je bijvoorbeeld starten met een ontbijt of thee- en taart servies, beschikbaar in diverse dessins, bestaande uit een theepot, melk- en sap kan, peper- en zoutstel, ontbijtbord en mok, of een theepot, kop- en schotel, suikerpot en melkkannetje, gebak- of taart- serveerschaal en kleine gebakschaaltjes. Wil je liever in één keer je gedekte tafel servies compleet hebben, dan is Bunzlau Castle zeker geschikt. Door het uitgebreide assortiment is het zeer compleet.

Er zijn verschillende maten borden voor lunch of diner, pastaborden, en serveer- en/of fruitschalen variërend van een kleine 8 cm doorsnee t/m 45 cm doorsnee in grootte , diverse (soep- en saus) kommen, groente- en salade schalen, soepterrines, servetringen, stoofpotten, hartige taartvormen, ronde - en langwerpige ovenschalen, etc. etc. Wat ook belangrijk is, is dat het servies goed te gebruiken is ter voorbereiding van een maaltijd in je keuken. De schalen en kommen lenen zich hier uitstekend voor door hun vorm en standvaste structuur.

Kwalitatief hoogstaand
Het stoneware servies is van hoge kwaliteit, gebakken op een temperatuur van 1300 graden Celsius en daardoor zeer sterk en solide. Het heeft een lange levensduur en is bestand tegen zeer hoge temperaturen. Het is magnetron en ovenbestendig, en tevens vaatwasbestendig.

Cadeautips
Met het oog op de cadeaumaanden en de feestdagen is het Bunzlau Castle servies een echte aanrader als gift voor de kookliefhebber. Opvallend en nieuw in de collectie zijn de zeer moderne vierkante en langwerpige ovenschalen, de pastaborden, de verschillende ronde serveerschalen, de ronde kommen, de theepotten (zelfs in 3 liter uitvoering!), kruidenpotten en het peper & zoutstel. Met het grote aantal modellen is het onmogelijk hierin volledig te zijn. Voorop blijft staan dat het niet alleen in de woonkeuken, maar ook in de woonkamer zeer decoratief is én handig in gebruik. Je hebt echt iets bijzonders in je huis!

Bunzlau Castle is verkrijgbaar bij ca. 60 exclusieve (keuken)speciaalzaken verspreid door Nederland. Verkoopadviesprijs: op aanvraag*.
Voor meer informatie en verkoopadressen : Clip bv, Zeist, tel. (030) - 6920202 of kijk op: www.bunzlau.nl of www.clipbv.nl


*