Gemeente Someren

Maandag 29 augustus jl.:
Wethouders openen nieuwe lijn buurtbus

Anja Thijs-Rademakers, wethouder gemeente Someren, achter het stuur van de buurtbus

Vanaf 28 augustus is er een nieuwe buurtbuslijn 467 richting Deurne. Deze nieuwe buurtbuslijn is maandag 29 augustus officieel geopend door de drie wethouders van de gemeenten Someren, Asten en Deurne. Zij hebben elk een deel van de openingsrit de bus bestuurd.

Nieuwe buurtbuslijn 467
De buurtbuslijn 467 rijdt van Someren via Heusden, Asten, Ommel en Vlierden naar Deurne. De bus rijdt in Deurne via het station naar het ziekenhuis, dit is tevens de eindhalte. Elk 1½ uur rijdt de bus van maandag t/m vrijdag op en neer tussen 7.18 uur tot 19.16 uur.

Buurtbuslijn 166 wordt 466
Al enige tijd rijdt buurtbuslijn 166 door de regio om passagiers te vervoeren vanaf Asten naar het ziekenhuis in Geldrop. Vanaf 28 augustus hebben er op deze lijn enkele veranderingen plaatsgevonden.

* Lijn 166 is gewijzigd in lijn 466, dit om dubbele nummers te voorkomen.

* Voortaan wordt tussen Heeze en Someren via Huize Witven gereden. De bewoners, werknemers en bezoekers hoeven voortaan niet meer naar de halten langs de Provincialeweg te lopen. Deze verandering is al enige tijd gereden als proef en dat was zeer geslaagd.
* De route van lijn 466 vanuit Asten was via de Witvrouwenbergweg, Kanaalstraat naar het Wilhelminaplein. Voortaan rijdt men vanuit Asten via de Provincialeweg, Ter Hofstadlaan naar het Wilhelminaplein. De rijtijden zijn hierdoor iets veranderd.

Dienstregeling
De Hermes heeft nieuwe dienstregelingen laten drukken en deze zijn te verkrijgen in de buurtbus en bij gemeenschaphuizen, zorginstellingen, diverse winkels en bij het gemeentehuis.

Klik hier voor de lijnfolder 467 en lijnfolder 466.

Terug naar boven

Bijeenkomst maandag 12 september:
Wijkraad Noord officieel van start

De wijkraad Someren Noord staat niet meer in de startblokken, maar is inmiddels een stichting met een enthousiast bestuur. Het bestuur is nu nog op zoek naar mensen voor in werkgroepen.

Oprichting werkgroepen
In de afgelopen vergaderingen heeft de wijkraad geïnventariseerd wat er leeft onder de gemeenschap Someren-Noord en welke punten aandacht verdienen. Tijdens deze vergaderingen is naar voren gekomen dat het wenselijk is dat er werkgroepen komen.

De werkgroepen richten zich op verkeersveiligheid, onderhoud leefomgeving en veiligheid algemeen. Het bestuur is nu nog op zoek naar een aantal mensen voor in deze werkgroepen. Indien u interesse heeft, kom dan naar de vergadering van maandag 12 september om 20.00 uur in de Weijers. Tijdens deze avond worden de werkgroepen opgericht.

Verlichting achterpaden
Tijdens de vergadering is een afgevaardigde van Wocom uitgenodigd. Wocom heeft een inventarisatie gemaakt van de donkere achterpaden in de wijk en wil graag met de Wijkraad Noord overleggen op welke wijze er verlichting aangebracht kan worden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de achterpaden tussen deels de koopwoningen en de huurwoningen.

Bijeenkomst
Iedereen wordt van harte uitgenodigd op de openbare vergadering op maandag 12 september om 20.00 uur in gemeenschapshuis de Weijers. Laat uw mening horen en denk mee. Wilt u graag alleen luisteren naar alle informatie over Someren Noord? Ook dat kan!