Symantec biedt eerste complete oplossing voor e-mailbeveiliging en beschikbaarheid

Symantec

E-mail Security and Availability garandeert veilige inzet messaging-systemen

Leiden, 29 augustus 2005 -

Symantec Corporation (Nasdaq: SYMC) introduceert een nieuwe E-mail Security and Availability-oplossing. Met deze oplossing voorziet Symantec als enige in alle zakelijke en IT-behoeften rondom de beveiliging en beschikbaarheid van messaging-systemen en data. De oplossing combineert verschillende producten en diensten die de kosten verlagen door grote hoeveelheden ongewenste spam te reduceren en virussen te blokkeren, oudere e-mails automatisch te archiveren en de e-mailinfrastructuur te beschermen tegen fouten.

Symantec E-mail Security and Availability ondersteunt klanten bij het invullen van de eisen van de interne bedrijfsvoering en externe regelgeving bij het beheer van bedrijfsdata in e-mailberichten. Organisaties uit verschillende sectoren, waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg en overheid, ervaren grote druk bij het aantonen van het behoud en controle van hun e-mailverkeer. De nieuwe oplossing van Symantec garandeert dat e-mailsystemen veilig zijn en stelt bedrijven in staat om e-mail efficiënt te beheren. Dit bespaart kosten voor het traceren van e-mails en controleert informatie die intern en extern verstuurd wordt.

"Om de waarde van e-mail te maximaliseren, kosten te beheersen en kwetsbaarheden te verminderen, moeten organisaties e-mail als een end-to-end-proces benaderen. Deze holistische aanpak vraagt om een complete e-mailoplossing die de beveiliging en beschikbaarheid verbetert", aldus Chris Christiansen, Vice President security products and services bij IDC. "Dit vereist een strategie voor informatie-integriteit die de e-mailbeveiliging integreert met archivering en op beleid gebaseerd storage-beheer."

Ondersteuning bij Exchange-migratie
Symantec E-mail Security and Availability vermindert de kosten en tijd voor migratie naar nieuwere versies van Microsoft Exchange. Omdat e-mail voor veel bedrijven het medium is voor communicatie en het delen en beheren van documenten kunnen problemen bij de migratie van Exchange 5.5 naar Exchange 2003 leiden tot het verlies van bedrijfskritische bestanden. Met de nieuwe oplossing van Symantec wordt data beveiligd en beschermd tijdens de migratie. Bovendien neemt het herstel van data nog maar minuten in plaats van dagen in beslag en dit alles zonder downtime.

"Symantec en Microsoft werken al jaren samen aan de beveiliging van communicatie- en collaboration-systemen", aldus Dan'l Lewin, corporate Vice-President, developer and platform evangelism group bij Microsoft. "De e-mailbeveiliging- en beschikbaarheidoplossingen van Symantec op basis van Microsoft zijn ontwikkeld voor de ondersteuning tijdens de migratie naar Exchange 2003 en bieden gezamenlijke klanten optimale databescherming en -toegang."

E-mail Security and Availability van Symantec biedt klanten een complete en gegarandeerde beveiliging van e-maildata en beschikbaarheid van bedrijfskritische e-mailsystemen. Gartner heeft Enterprise Vault in het leiderskwadrant van het Magic Quadrant for E-mail Archiving 2005 geplaatst en Symantec Mail Security in het leiderskwadrant van het Magic Quadrant for Email Security Boundary
1H05.

Meer informatie over Symantec E-mail Security and Availability is te vinden op: http://www.information-integrity.com/default.cfm.

Beschikbaarheid
Symantec Email Security and Availability is verkrijgbaar via het Symantec-netwerk van resellers, distributeurs en systems integrators. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller kunnen kijken op internet:
https://partnernet.symantec.com.internet/locator/Locator01.asp en http://www.symantec.nl/partners_nl.

Klik hier voor het volledige Engelstalige persbericht.
---

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in oplossingen die de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen voor organisaties en particulieren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl