Gemeente Rotterdam

Nr. 35
26 augustus 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 29 augustus t/m

2 september 2005

Wethouder Bolsius bezoekt Kopenhagen en Malmö
Wethouder Bolsius brengt van zondag 28 tot en met dinsdag 30 augustus, een bezoek aan Kopenhagen en Malmö. Het bezoek vindt plaats ter voorbereiding op Meerjaren Investeringsprogramma Buitenruimte dat binnenkort wordt opgesteld. Het gezelschap zal een aantal openbare ruimteprojecten in het centrum en de woonwijken bezoeken. Tijdens het bezoek staan verschillende investeringsstrategieën en beheerprogramma's voor de openbare ruimte centraal. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst Rotterdam, Karín Oostenbrink - Fraai, tel. 010 - 417 21 61)

Wethouder Hulman opent Nesselandelijn
Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Verkeer) opent op maandag 29 augustus samen met Leontien van Moorsel (inwoner van Nesselande), Pedro Peters (directeur RET) en Erwin van Duin (voorzitter Dagelijks Bestuur deelgemeente Prins Alexander) op spectaculaire wijze de Nesselandelijn. Het programma start om 13.00 uur in de Restauratieruimte van Brede School Nesselande (ingang informatiecentrum Nesselande), Robert van 't Hoffstraat 10, Rotterdam. De Nesselandelijn vormt de uitbreiding van het Rotterdamse metronet naar de nieuwe wijk Nesselande. U bent van harte welkom om bij de opening van de Nesselandelijn aanwezig te zijn. (Voor meer informatie: Communicatie RET, Ivana Srecec, tel. 010 - 447 67 67 of Lennart de Jong, Communicatie Stadhuis, 010 - 417 35 11.)

Wethouder Bolsius schildert voor weeskinderen Brazilië Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) neemt op woensdag 31 augustus vanaf 13.30 uur op de tijdelijke markt Katendrecht vlakbij metrostation Rijnhaven, deel aan een schildersmanifestatie om geld in te zamelen voor weeskinderen in Brazilië. Bewoners, kinderen en kunstenaars uit de deelgemeente Feijenoord en omgeving, presenteren op de oude zeecontainers die als windvanger dienen, hun kunstwerken. Met de opbrengst van de verkochte doeken hoopt deelraadslid en initiatiefneemster Joke van Nieuwenhoven voldoende geld in te zamelen voor de organisatie Reintegrarö in Brazilië. Deze organisatie beheert een weeshuis, waar baby's en peuters die met syfilis besmet zijn worden opgevangen. Naast de medische zorg voor de kinderen, draagt de organisatie zorg voor voeding, persoonlijke hygiëne, onderwijs en vrije tijdsbesteding. (Voor meer informatie: Deelgemeente Feijenoord, Joke van Nieuwenhoven, tel. 06 - 51 20 07 99)

Burgemeester Opstelten opent MRI-ruimte in gezondheidscentrum Ommoord Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op woensdag 31 augustus om 16.00 uur de nieuwe MRI-ruimte in gezondheidscentrum Ommoord aan de Briandplaats 15. Dit doet hij samen met het ERGO-onderzoeksteam van het Erasmus Medisch Centrum. Het ERGO-onderzoek doet o.a. studie naar de oog-, evenwicht-, cholesterol-, bloed-, hart- en geheugenfunctie. Daar is de MRI-scanner aan toegevoegd om de mogelijke oorzaken van dementie en herseninfarcten te onderzoeken. (Voor meer informatie: Communicatie Erasmus MC., Marije van den Bovenkamp, tel. 010 - 463 25 70)

Burgemeester Opstelten geeft startsein voor Beursvloer Rotterdam Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft op woensdag 31 augustus om 17.00 uur het startsein voor de Beursvloer Rotterdam, dat plaatsvindt in het World Trade Center (WTC) aan de Beursplein 37. Op de Beursvloer krijgt het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties de gelegenheid elkaar te ontmoeten. Er wordt geen geld verhandeld. Wel kan er gematcht worden in kantoormeubilair, computers of financieel- marketing of communicatieadvies. Beursvloer is een initiatief van Maatschappelijk Ondernemen (MORE), die zich inzet voor werkervaringsplaatsen voor Nieuwkomers in Rotterdam. (Voor meer informatie: MORE, Marjolein Boer, tel. 06 - 46 24 13 06)

Wethouder Pastors bij Wallisblok Startontbijt
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is donderdag 1 september om 7.00 uur op uitnodiging van de kopersvereniging De Dichterlijke Vrijheid te gast bij de start van de sloop van het Wallisblok in Spangen. De start wordt gevierd met een ontbijt. Bij mooi weer vindt het startontbijt buiten plaats aan de Wallisweg. Tijdens het ontbijt presenteren verschillende kopers de plannen die ze voor hun appartement in het blok hebben gemaakt. (Voor meer informatie en aanmelding voor het ontbijt: Christine Nieuwenhuis-Geluk, communicatie dS+V, tel. 010 - 489 74 38).

Wethouder Van Sluis geeft startsein voor verlichting Hofpleinfontein Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op donderdag 1 september het startsein geven voor de nieuwe verlichting van de Hofpleinfontein. De feestelijke bijeenkomst begint om 21.45 uur bij de ingang van het Stadhuis, waarna het gezelschap richting Hofplein vertrekt. De Hofpleinfontein is een belangrijk onderdeel van het Lichtplan Stadsas Coolsingel. Doel van dit plan is het veiliger en sfeervoller maken van de Coolsingel en Schiedamsedijk. Begin volgend jaar wordt de openbare verlichting op de Coolsingel vervangen en het jaar daarna is de Schiedamsedijk aan de buurt. (Voor meer informatie: dS+V, Matija Stanicic, tel. 010 - 489 49 72)

Wethouder van den Anker uitgenodigd buurt barbecue 's Gravenhof Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op vrijdag 2 september om 17.00 uur uitgenodigd voor de buurt barbecue aan de 's Gravendijkwal 8. Bewoners van de 's Gravenhof hebben mensen van de GGD, SoZaWe, De Ontmoeting, Bouwman GGZ, Bavo Rno Groep en Centrum voor Dienstverlening uitgenodigd om op informele wijze bij te praten rondom de situatie van de 's Gravendijkwal. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ingeborg Hoogveld, tel. 010 - 417 26 52 of 06 - 22 50 32 91)

Burgemeester Opstelten opent Nederlands Kampioenschap Tennis voor verstandelijk gehandicapten Burgemeester mr. Ivo Opstelen opent op zaterdag 3 september om 10.15 uur het Nederlands Kampioenschap Tennis voor verstandelijk gehandicapten in het Tennisstadion Rotterdam aan de Ommoordseweg 34. De organisatie ligt in handen van Tennisvereniging Alexanderstad, de winnaar van de Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2003. Het tennistoernooi voor verstandelijk gehandicapten is oner meer bedoeld om deze tak van sport serieus te nemen zodat op landelijk niveau meer aandacht komt voor deze doelgroep. (Voor meer informatie: secretaris Tennisvereniging Alexander, Marie-José van den Oever, tel. 010 - 420 55 98)

Wethouder Hulman aanwezig bij Denksportfestival in de Centrale Bibliotheek Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken) is op zaterdag 3 september om 16.00 aanwezig bij het Denksportfestival in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Tijdens dit festival staan allerlei bekende en minder bekende denksporten centraal. Het festival wordt gehouden in de Centrale Bibliotheek maar ook in diverse wijkvestigingen van de bibliotheek. Stefan Hulman presenteert samen met schaakgrootmeester Hans Böhm het groot Rotterdams Schaakspel. De Centrale Bibliotheek bevindt zich aan de Hoogstraat 110. (Voor meer informatie: Communicatie Bibliotheek, Jeanette Bronts, 010 - 281 62 56 of Lennart de Jong, Communicatie Stadhuis, 010 - 417 35 11.)

Burgemeester Opstelten overhandigt check aan Sofia Trappers Burgemeester mr. Ivo Opstelten overhandigt op zaterdag 3 september om 16.00 uur een check van 100.000 euro aan de Sofia trappers. De overhandiging vindt plaats bij Sportclub Neptunus aan de Abraham van Stolkweg. Een groep fietsers genaamd de Sofia Trappers, zijn onder leiding van Gerard Baks van Basel naar Rotterdam gereden. De gereden kilometers zijn verkocht aan bedrijven in de Rotterdamse haven en de opbrengst komt ten goede van het Sofia Kinderziekenhuis en de Pallieter Stichting. Pallieter richt kinderhospices in voor terminale kinderen die uitbehandeld zijn (Voor meer informatie: Rotterdam Topsport, Peter Stok, tel. 010 - 497 12 12)

Wethouder Van den Anker vaart met COC mee in Lichtjesparade Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) vaart op zaterdag 3 september mee als gast van het COC in de Lichtjesparade van de Wereldhavendagen. Om 20.00 uur vertrekt de roze boot vanaf de Boompjeskade (naast de beach) om mee te varen in de Lichtjesparade. Om 22.30 uur meert de boort af om het vuurwerk in de haven te bewonderen. De lichtjesparade en het vuurwerk zijn een hoogtepunt van de Wereldhavendagen (2,3, en 4 september). De beste plek om dit van nabij te beleven is de Erasmusbrug. Daarna vaart de boot verder en zijn er optredens aan boord van Dolly Bellefleur en DJ Miss Smile. Het feest aan boord is georganiseerd door Rotterdam Gay Events. (voor meer informatie: Voorzitter COC, Bram Anker, tel. 06 - 53 70 83 10)

Wethouder Hulman opent culturele jaar 2005-2006
Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken) opent op zondag 4 september het nieuwe culturele jaar 2005 - 2006. De officiële opening van het culturele seizoen wordt rond 18.00 uur verricht in de foyer van de Willem Burgerzaal van de Doelen. De bijeenkomst vormt het slot van de Culturele Aftrap die deze dag wordt georganiseerd op het Schouwburgplein en is gratis toegankelijk. Het culturele seizoen in Rotterdam wordt geopend met onder andere een informatiemarkt, een groot podium op het plein met muziek, cabaret en literatuur en op diverse binnenlocaties is er een inloopprogramma van theater, dans en muziek. Voor meer informatie over de Culturele Aftrap kunt u kijken op www.decultureleaftrap.nl. (Voor meer informatie: Rotterdam Festivals, tel. 010 -433 25 11 of Lennart de Jong, Communicatie Stadhuis, 010 - 417 35 11.)

En verder.
is burgemeester mr. Ivo Opstelen op maandag 29 augustus om 14.00 uur aanwezig bij de opening van het Academisch Jaar 2005 van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De opening vindt plaats in de aula van Woudestein aan de Burgemeester Oudlaan 50. (Voor meer informatie: Stadhuis Rotterdam, afdeling In- en Externe Betrekkingen, tel. 010 - 408 10 06)

spreekt wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) op woensdag 31 augustus om 18.15 uur tijdens de opening van het congres International Society of Blood Purification, dat gehouden wordt in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ingeborg Hoogveld, tel. 010 - 417 26 52 of 06 - 22 50 32 91)

reikt burgemeester mr. Ivo Opstelten op zaterdag 3 september om 17.30 uur een prijs uit, tijdens het roeitoernooi de ErasmusSprints in de Kralingseplas. Het toernooi vindt plaats op de nieuwe 1000 meter baan en de organisatie ligt in handen van de Koninklijke Roei en Zeil Vereniging 'De Maas'. (Voor meer informatie: Stichting ErasmusSprints, Willem-Jan Kuipers, tel. 06 - 51 22 25 67)

noot voor de redactie/