Gemeente Hilversum

Werken aan de weg
De wegwerkzaamheden van 29 augustus t/m 2 september 2005

In de week van 29 augustus vinden in het kader van groot onderhoud op verschillende plekken asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd, veelal in de avond- en nachturen:


* op maandag 29 augustus wordt de rotonde Utrechtseweg/Gijsbrecht van Amstelstraat vanaf 's avonds 19.00 uur tot de andere ochtend 06.00 uur volledig afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid met gebruikmaking van de Soestdijkerstraatweg, het Oostereind, de Diependaalselaan, de Hilvertsweg en de Pieter de Hooghlaan.

* op de Nieuwe Havenweg krijgt het laatste gedeelte tot net voorbij de ingang naar de sportvelden een nieuwe asfaltlaag. Op maandag 29 augustus wordt overdag van 's ochtends 7.00 tot 's middags 16.00 uur de bestaande toplaag afgefreesd. Daarna wordt er twee avonden en nachten geasfalteerd, van maandag op dinsdag en van dinsdag op woensdag, telkens van 19.00-06.00 uur. De sportvelden en de bedrijven blijven bereikbaar.

* op de 's-Gravelandseweg krijgen de aanloopstroken vanuit de richting 's-Graveland naar de verkeerslichten op de kruising met de Geert van Mesdagweg een nieuwe toplaag. Er wordt twee avonden en nachten gewerkt, van dinsdag 30 op woensdag 31 augustus en van woensdag 31 augustus op donderdag 1 september. Donderdagochtend worden nieuwe detectielussen geslepen voor de verkeerslichten. Autoverkeer vanuit 's-Graveland ondervindt lichte hinder, maar kan langs het werk worden geleid.

* op de Kamerlingh Onnesweg wordt in de avond en nacht van woensdag 31 augustus op donderdag 1 september aan beide kanten van de kruising met de Minckelersstraat de aanloopstrook naar de verkeerslichten van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Donderdagavond worden detectielussen geslepen en nieuwe belijning aangebracht. Autoverkeer op de Minckelersstraat ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Autoverkeer op de Kamerlingh Onnesweg wordt omgeleid. Vanaf de Oosterengweg gebeurt dat over de Jan van der Heijdenstraat en de Minckelersstraat. Vanaf de kant van het Den Uylplein wordt het autoverkeer omgeleid via de Lorentzweg en de Jan van der Heijdenstraat.

* van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september wordt de Noodweg overdag van 7.00-16.00 uur afgesloten tussen de ingang van het vliegveld Hilversum en de aansluiting op de Rading. In de genoemde tijdvakken zijn het vliegveld, de Egelshoek en de Korporaal van Oudheusden Kazerne alleen vanaf de kant van de Utrechtseweg bereikbaar. Autoverkeer tussen Nieuw-Loosdrecht en Hollandsche Rading wordt omgeleid langs de Loosdrechtseweg, de Diependaalselaan en de Utrechtseweg.

Op de Oosterengweg is (vanaf vrijdagmiddag 26 augustus) weer verkeer in twee richtingen mogelijk. Wel blijven aan beide zijden van de weg de inritten naar de Oude Amersfoortseweg nog een week afgesloten.

Verder wordt gewerkt


* op de Koningsstraat, vervanging van de riolering tussen de Laan van de Heelmeesters en het Eikbosserpad (tot oktober).