Politie Limburg-Zuid

Minderjarigen stichten brand in schoolgebouw

Simpelveld 29-08-2005 - Twee jongens van 14 jaar hebben op vrijdag 26 augustus 2005 omstreeks 19.30 uur brand gesticht in de Clara Feyschool, gelegen aan de Kloosterstraat in Simpelveld.

Brandweer en politie waren snel ter plaatse en de brand was snel geblust. Getuigen verklaarden aan de politie dat twee jongens, beide woonachtig in Simpelveld, mogelijk betrokken waren geweest bij de brandstichting.

Aan de hand van de getuigenverklaring werden de beide jongens later op de Markt in Simpelveld door de wijkagent aangetroffen en aangehouden. In overleg met de officier van justitie werd besloten om de verdachten over te brengen naar het politiebureau in Heerlen om ze in verzekering te stellen. Onderzoek in de school maakte duidelijk dat de jongens een boekenkast op de begane grond in de brand hadden gestoken. Vervolgens hadden ze zelf nog getracht de brand te blussen met een grote rookontwikkeling tot gevolg. In verband met de rook hebben de beide jongens het schoolpand verlaten. De jongens bekenden dat ze een dag eerder ook al brand hadden gesticht in de school. Ook gaven ze toe in het verleden diverse malen vernielingen in het gebouw te hebben aangericht.