Paradiso Amsterdam
PERSBERICHT maandag 29 augustus 2005

HALVE FINALISTEN GROLSCH GROTE PRIJS VAN NEDERLAND BEKEND

Het jaar 2005 markeert een nieuw begin voor de Grolsch Grote Prijs van Nederland (GGPNL). In april van dit jaar maakte de stichting een nieuwe opzet bekend waarbij het muzikale talent van Nederland zich on-line kon aanmelden en scouts actief op zoek gingen naar nieuw talent. De gelukkigen die doorgaan naar de Halve Finales en in december misschien wel naar huis gaan met de Grolsch Grote Prijs, zijn nu bekend!

Zorgvuldig uitgekozen professionals uit de Nederlandse popscene hebben ingelogd op een speciale jurywebsite en daar geluisterd naar honderden mp3 files van aangemelde bands en acts. Bovendien zijn ze popzalen en -festivals langsgetrokken om de beste aanmeldingen live te zien en beluisteren.
Per categorie (Pop/Rock, Hiphop/RnB en Singer/Songwriter) zijn 12 Halve Finalisten gekozen die de kans krijgen om zichzelf op de Halve Finales in oktober te bewijzen. Misschien gaan ze wel door naar de Soundclashes in november, en komen dan uiteindelijk, op de Finales in december, op het podium van Paradiso of de Melkweg terecht.

Halve Finalisten Pop/Rock
F.R.E.U.D., LEFT, LIFTID, Drive Cooler, We vs. Death, Moskowicz, pEp, pimpersticker, Oxide 9, silence is sexy, WYATT, Elstar

Halve Finalisten Singer/Songwriter
Lambert, Roosbeef, Darker, Louis!, LIESBET, Benjamin Winter, phinx, Dennis Kolen, John Carrie, Impossible Situations, Rik van den Bosch, Harry Merry

Halve Finalisten Hiphop/RnB
Ziggi, Ninthe, Kas, JAWAT!, Jiggy Djé, MOD the Black Marvel, da Floawaz, Flinke Namen, de Colombiaanse Bloedgroep, CJ, Vers2, STETICS

Als Halve Finalist ben je een stapje dichter bij de Grolsch Grote Prijs van Nederland. Deze bestaat in ieder geval uit E 5000,- werkbudget naar eigen inzicht te besteden, 750 exemplaren van een promosingle, opgenomen in Studio Arnold Muhren en gedrukt door Salisbury, professionele distributie van deze promosingle, een releaseparty georganiseerd door de GGPNL, persfoto's gemaakt door een professionele fotograaf, een jaar lang professionele (onafhankelijke) begeleiding op maat, én optredens op Parkpop, Noorderslag, Downtown Festival, Folkwoods, Binnenach, Haganum, Crossing Border en Metropolis.
In de categorieën Pop/Rock en Singer/Songwriter maken de Halve Finalisten verder kans op de Kink FM Publieksprijs Pop/Rock en de Kink FM Publieksprijs Singer/Songwriter t.w.v. E 1000,- . In de categorie Hiphop/RnB is er de Publieksprijs Hiphop/RnB t.w.v. E 1000,-.
Virtuoze instrumentofielen maken ook nog kans op de Beste Muzikantprijs van nog eens E 1000,- .

Voor meer informatie over de Grolsch Grote Prijs en de Halve Finalisten, kijk op www.grolschgroteprijs.nl.
Voor meer informatie over de Kink FM Publieksprijzen, kijk op www.kinkfm.nl.

EINDE PERSBERICHT

. Voor informatie of beeldmateriaal:
Hoofd publiciteit:
Saskia de Feijter, saskia@paradiso.nl, T 020-6251016
Algemene informatie:
Grote Prijs van Nederland, Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam, T 020-6251016,
F 020-6238601, www.grolschgroteprijs.nl, info@grolschgroteprijs.nl

---- --