TROS

Afdeling Communicatie

Hilversum, 29-08-2005

Televisie

OPGELICHT

Uitzending dinsdag 30 augustus

Nederland 2 - 21.00 uur

FRAUDE ALS FAMILIEBEDRIJF...

Vader Hans Kreugel is aangehouden voor verduistering en failliet verklaard. Maar al zit hij vast, zijn zoon Maikel en diens vriendin Sandra zetten zijn praktijken gewoon voort.

Bert Hendriksen en Wendy Suykerbuyk uit Ede ondervonden dat aan den lijve. Een jaar lang staat hun chalet te koop zonder resultaat. Als het eindelijk verkocht wordt aan de familie Kreugel zijn ze dolgelukkig. Maar dat duurt niet lang...

Bert en Wendy zijn niet de enige die door de Kreugels gedupeerd zijn.

Andere slachtoffers van de familie Kreugel zijn meneer en mevrouw Kooten.

De Kreugels zouden in 2003 hun huis kopen in een huurkoop constructie. De eerste twee maanden hebben ze de huur betaald, en daarna kwam er niks meer. Na zeven maanden heeft de familie Kooten de Kreugels er eindelijk uitgekregen.

Het huis was flink vervuild; er zijn wel 20 vuilniszakken met troep uitgehaald! De familie Kooten is in totaal voor een kleine 10.000 euro opgelicht.

Ze hebben er geen goed woord voor over "ik vind het schandalig, het zijn gewoon een stelletje profiteurs. Zij zouden eens flink aangepakt moeten worden!"

Bij het TROS-programma OPGELICHT zijn nog acht gedupeerden bekend van dit bijzondere gezin. Ze hebben niet alleen gratis gewoond, maar ook bijvoorbeeld spullen besteld via internet en niet betaald. Hans Kreugel is in 2003 failliet verklaard, en bij de curator zijn zo'n 40 crediteuren bekend.

Willem van Kommer is een oude bekende van Hans. Ze hebben elkaar 30 jaar geleden leren kennen toen ze allebei op de markt werkten. Het verbaast Van Kommer niet dat mensen door Hans worden opgelicht. "Hij was toen ook al bezig met allerlei rare zaakjes. Ik ken een aantal mensen die hij ook heeft genaaid. Zelf krijg ik nog 90 euro van hem." Van Kommer weet niet waar hij uithangt en dat is maar goed ook...

Wat bezielt de Kreugels eigenlijk? Zijn ze nog van plan om alle mensen terug te betalen? OPGELICHT zoekt dinsdag 30 augustus zoon Maikel en zijn vriendin Sandra op en confronteert hen met het relaas van de slachtoffers. 

De presentatie van OPGELICHT is in handen van Antoinette Hertsenberg.

Voor meer informatie: www.opgelicht.nl




TROS