Gemeente Noordwijk

Wethouder van rijnberk boven elke verdenking

Blijkens onafhankelijk onderzoek van het bureau Deloitte Bijzonder Onderzoek § Integriteitsadvies B.V. is er geen enkele aanleiding voor de veronderstelling dat zich onregelmatigheden hebben voorgedaan bij de toewijzing destijds van een woning in het bouwplan Calorama aan de huidige wethouder Van Rijnberk. Noch was daar onlangs sprake van bij de toewijzing van een woning aan diens zoon in in de nieuwbouwwijk Boechorst.

Burgemeester en wethouders van Noordwijk hebben dit aan de gemeenteraad meegedeeld. Zij concluderen dat de berichten die hierover zijn gaan circuleren kennelijk bedoeld zijn als een gerichte beschadiging van de integriteit van het bestuur van Noordwijk. In de vergadering van vorige week heeft de raad met instemming op deze conclusies gereageerd.

Burgemeester Groen liet het onderzoek instellen nadat directeur Brandjes van De Raad Bouw B.V. beschuldigingen had geuit over de manier van woningtoewijzing en de integriteit van wethouder Van Rijnberk in twijfel trok.

Naar aanleiding van de beschuldigingen van De Raad Bouw B.V., de weerlegging hiervan door Deloitte en de conclusies van burgemeester en wethouders nam de gemeenteraad zich voor gedragsafspraken te maken met het bedrijfsleven. De raad zal dit ook bij het bedrijfsleven aan de orde stellen.

Deze afspraak maakte de raad na een betrokken betoog van de burgemeester die, zoals hij zei, "als ervaringsdeskundige" weet welke schade een onterechte aantasting van de goede naam aanricht. Burgemeester Groen: "Zo gaan we in Noordwijk niet met elkaar om en dit soort aantijgingen, bedoeld om het aanzien van het gemeentebestuur te beschadigen, hebben dan ook concequenties voor de samenwerking met het bestuur van de gemeente Noordwijk."

Hangende het onderzoek in deze zaak had de burgemeester reeds de contacten met De Raad Bouw B.V., voor zover deze een promotioneel karakter droegen, opgeschort.

---

Noordwijk, 29 augustus 2005
Middelen/Communicatie, tel. 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 30-08-2005