Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Piratenkoor De Stormvogels uit Emmen
bedenkt skiconstructies voor gehandicapten

EMMEN/ZOETERMEER - Met door twee leden van piratenkoor De Stormvogels uit Emmen ontwikkelde constructies kunnen verstandelijk en lichamelijk gehandicapten toch skiën. Roelof Pruim en Krijn Kloostra hebben voor rolstoelers drie frames op skies bedacht. De rolstoelers rijden in een soort U-balk constructie, die wordt vergrendeld aan de rolstoel. Voor niet-rolstoelers hebben de beide 'piraten' een sleeconstructie met kuipstoeltje en gordel ontwikkeld.

De zes hulpmiddelen worden vanmiddag (dinsdag) 30 augustus in Snowworld in Zoetermeer door zanger Lee Towers overhandigd aan Gré Runstra uit Emmen en Hans Mangert van Set-Reizen uit Rotterdam. Piratenkoor De Stormvogels is daarbij aanwezig. Zij verzorgen speciaal voor de 150 aanwezige gehandicapten een optreden. Ook Lee Towers treedt op.

Hans Groenendal van De Stormvogels vertelt dat het koor al enige jaren een gratis optreden voor gehandicapten verzorgt in vakantiepark Parc Sandur in Emmen. "Vrijwilligster Gre Runstraat, zij begeleidt de gehandicapten, vroeg ons eens of wij mogelijkheden zagen skiconstructies te maken. Kloostra en Pruim zijn daarmee aan de slag gegaan. De wintersportartikelen zijn vervolgens in de verf gezet en dinsdag gaan we er mee naar Zoetermeer waar om 13.00 uur de overhandiging plaatsvindt."

Het is de bedoeling dat na de overhandiging een aantal sportieve gehandicapten de zes skiconstructies gaan uitproberen.



Ingezonden persbericht