Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 30 augustus 2005

(
Hillegom Aanhouding fietsendief
De politie heeft op maandag 29 augustus, rond 17.00 uur, een 14-jarige jongen uit Hillegom aangehouden. De jongen werd in het centrum van Hillegom gezien op een gestolen fiets. De fiets bleek in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus gestolen uit een tuin van een huis aan de Patrimoniumplein. De politie werd ingeschakeld en heeft de jongen op basis van het signalement aan kunnen houden. De jongen is overgebracht naar het bureau, hij heeft de diefstal bekend. De fiets is in beslag genomen en wordt aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. Uit de tuin was echter nog een tweede fiets gestolen die nog niet terug is gevonden, de politie zet het onderzoek voort.


Hillegom Diefstal van oud ijzer

De politie heeft maandag 29 augustus, even na 23.30 uur, een 32-jarige man uit Beekbergen en een 21-jarige man uit Haarlem aangehouden op verdenking van diefstal van oud ijzer. De politie had een melding gekregen dat twee personen ijzer wegnamen bij het bouwterrein bij Treslong aan de Parklaan. De verdachten werden in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

Noordwijk Aanhouding na bedreiging
De politie heeft maandag 29 augustus, omstreeks 19.30 uur, op het strand ter hoogte van afgang tien een 23-jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man had even daarvoor een 28-jarige man uit Noordwijk bedreigd met een mes. De bedreiging ging om een shirt wat de andere man aanhad, maar volgens de 28-jarige van hem was. Toen de 28-jarige het shirt niet uit wilde trekken werd de man agressief en onhandelbaar. De 28-jarige heeft vervolgens aangifte gedaan bij de politiepost waarop agenten de verdachte direct hebben kunnen aanhouden. De verdachte is overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Leiden Korte lontjes
De politie heeft een 17-jarige man uit Voorschoten en een 21-jarige man uit Leiden aangehouden wegens het gebruiken van geweld in het verkeer. Een 24-jarige man uit Leiden heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man reed, zo verklaart hij, op maandag 29 augustus, rond 16.20 uur, in zijn auto op de Churchilllaan. Achter hem reed een personenauto met de twee verdachten. Waarschijnlijk ging het de twee inzittenden niet helemaal naar het zin en ontstond er enige irritatie. Bij een stoplicht kwam het tot een lichte aanrijding, waarbij de 24-jarige uitstapte om te kijken of zijn auto schade had opgelopen. De twee inzittenden van de andere auto stapten ook uit en er ontstond een handgemeen. De 21-jarige verdachte heeft vervolgens een trap tegen de auto van de 24-jarige gegeven en is weggereden. De 24-jarige heeft het kenteken opgeschreven en is naar de politie gegaan. De politie heeft de twee mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie zet het onderzoek voort.


Leiden Aanhouding winkeldieven

Een 32-jarige man uit Leiden pleegde op maandag 29 augustus, rond 20.50 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Stationsweg. De man nam daar een aantal flessen shampoo en donuts weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Medewerkers van de winkel grepen in en hielden de man vast in afwachting van de gewaarschuwde politie. Deze hield de man aan en sloot hem in. De verdachte zit nog vast. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.
Rond 17.00 uur werd een medewerker van een cd-winkel aan de Haarlemmerstraat geconfronteerd met een naar later bleek 38-jarige man uit Den Haag die probeerde een aantal oude cd's en dvd's om te ruilen. De verzegeling was door hem zelf aangebracht. De medewerker sloeg aan op een mail van het moederbedrijf dat waarschuwde voor de praktijken van deze man en waarschuwde de politie. In de tussentijd zag de Hagenaar kans om een aantal cd's uit de zaak in zijn tas te laten zakken. Bij het verschijnen van de agenten zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij in een toilet van een horecagelegenheid aan de Stille Mare aangetroffen. De verdachte is ingesloten. Het onderzoek tegen hem wordt vandaag voortgezet.


Alphen a/d Rijn Aanhoudingen na vandalisme

De politie hield maandag 29 augustus, rond 21.20 uur, in een oud bedrijfspand aan de Prinses Beatrixlaan vier jongeren aan. De jongeren uit Alphen aan den Rijn van 19 tot en met 20 jaar werden door de beheerder in het afgesloten gebouw aangetroffen. De beheerder hield daar inspectie na eerdere aan en in het gebouw gepleegde vernielingen. De jongeren hadden een deur en ruit vernield om binnen te komen en waren bezig een rol papier in de brand te steken. De beheerder sloot de jongeren in en waarschuwde de politie. Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werden de jongeren later op de avond weer op vrije voeten gesteld.


Nieuwkoop Aanhouding na baldadigheid

De politie hield maandag 29 augustus, rond 20.45 uur, op het Gruttoplein een 23-jarige man uit Nieuwkoop aan. De man had in zijn woede over het zoekraken van zijn mobiele telefoon een steen gegooid naar de ruiten van een shoarmazaak aan het Gruttoplein. De baksteen raakte echter de gevel en niet de ruit waardoor de schade beperkt bleef. De gewaarschuwde politie nam de man mee voor verhoor. Na dit verhoor kreeg hij een proces-verbaal voor poging tot vernieling dan wel baldadigheid en mocht het bureau vervolgens weer verlaten.


Haastrecht Roodlicht controle

De politie heeft vrijdag 26 augustus op de Grote Haven van 08.00 tot 09.00 uur een roodlicht controle gehouden bij de tijdelijke verkeerslichten. Ondanks eerdere controles en berichtgevingen van de resultaten bleef een groot aantal bestuurders door rood te rijden. De politie schreef in het uur 36 bekeuringen uit.

Gouderak/Lekkerkerk/ Controle verlichting stilstaande voertuigen

Ouderkerk aan den IJssel

De politie heeft maandag 29 augustus een controle uitgevoerd op het voeren van verlichting tijdens het parkeren bij nacht op de openbare weg. Er werd gecontroleerd op het Veerstalblok, de Schuwacht en de IJsseldijk Noord. Er werden vier processen verbaal opgemaakt.


Bodegraven Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 augustus een 68-jarige automobilist uit Tienhoven aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een andere weggebruiker vermoedde dat de bestuurder onder invloed was en seinde de politie in. De politie zag de auto op de rijbaan staan ter hoogte van de kruising Broekveldselaan/ Zuidzijde. De auto voerde groot licht. De bestuurder stapte uit maar was onvast ter been. Van de man werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 900 ug/l. De limiet is 220. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Schoonhoven Vechtpartij na verkeersconflict

De politie heeft maandag 29 augustus, in de middag, een 28-jarige vrouw uit Schoonhoven aangehouden op de Opweg wegens mishandeling van een 63-jarige plaatsgenoot. Volgens de vrouw, die met haar moeder op een fiets reed, had de man hen aangereden maar was hij doorgereden. De vrouw trof de man even later op de Opweg en sloeg en schopte hem diverse keren. De Schoonhovense heeft verklaard dat zij eerst door de man was geslagen. Omstanders hebben de twee uit elkaar gehaald.

Gouda Geweld op het veld
De politie heeft aangifte opgenomen van een 14-jarige jongen uit Gouda. Tijdens een voetbal wedstrijd die plaatsvond op zondag 21 augustus, rond 12.15 uur, trapte een jongen van de tegenstanders (identiteit onbekend) tegen de benen aan van de Gouwenaar zonder dat de bal in de buurt was. Vermoedelijk was het een reactie op een eerdere botsing tussen de twee. De Gouwenaar kwam ongelukkig terecht en brak zijn arm. Hij is direct overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis waar hij geopereerd is. De jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Doorrijden na aanrijding
De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die op maandag 29 augustus, omstreeks 18.45 uur, op de Plaswijckweg een fietser heeft aangereden. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de kruising met de Westhoef. De fietser stak de weg. Maar op dat moment kwam juist een personenauto met snelheid de bocht van de Plaswijckweg door met als gevolg een aanrijding. De bestuurder van de personenauto reed na de aanrijding tien tot vijftien meter verder en stapte uit om te kijken of zijn auto schade had. Hij is vervolgens weer ingestapt zonder zich om de jongen te bekommeren. De jongen, een 12-jarige Gouwenaar, is gevallen en heeft een aantal verwondingen opgelopen. Getuigen of de bestuurder kunnen zich melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --