AutoRai

Print

SEAT Ibiza: van alle markten thuis

(8/30/2005)
Sinds kort is de Arosa uit het SEAT-gamma verdwenen, maar met onmiddellijke ingang is er een alternatief in de vorm van de Ibiza Selection.
Dit nieuwe model blinkt uit door zijn riante ruimteaanbod, optimale comfort en sportieve rijeigenschappen en koppelt dat ook nog eens aan een ongekend gunstige vanafprijs van ⬠10.995, - (incl. BPM/BTW).

Tevens wordt de 1.9 SDI motor vervangen door de nieuwe 1.4 TDI. Deze motor die niet alleen sneller, maar ook zuiniger is, wordt aangeboden tegen een geringe meerprijs. Zo is de SEAT Ibiza van alle markten thuis.
Hét alternatief: de SEAT Ibiza Selection
De Ibiza Selection is in technisch opzicht en voor wat betreft de standaarduitrusting identiek aan de Ibiza Basis. Er is één belangrijk verschil: de Ibiza Basis stond genoteerd voor ⬠12.495, -. Het voordeel van de nieuwe Selection-uitvoering bedraagt dus ⬠1.500,
- en komt daarmee uit op een bedrag van ⬠10.995,- (incl. BPM/BTW).

SEAT levert de Ibiza Selection met de zuinige en krachtige (64 pk/47 kW) 1.2 driecilinder motor met vier kleppen per cilinder. Tot de standaarduitrusting behoren onder andere stuurbekrachtiging, getint glas, van binnenuit verstelbare buitenspiegels, bumpers in carrosseriekleur, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, twee airbags (passagiersairbag uitschakelbaar) en een startonderbreker. De Ibiza Selection, die vanaf heden in de SEAT-prijslijst is opgenomen, kan tegen een meerprijs van maar ⬠495, - ook in vijfdeurs uitvoering worden geleverd.
Een splinternieuwe 1.4 TDI motor
De 1.9 SDI 47kW (64pk) motor van zowel de Ibiza als de Cordoba wordt per direct vervangen door een splinternieuwe 1.4 TDI 51kW (70pk) motor met pompverstuivertechniek. Behalve dat de 1.4 TDI voldoet aan de EU4 normen, tegenover de EU3 van de SDI, biedt deze motor nog veel meer voordelen. Deze Ibiza heeft een groter maximum koppel (155Nm tegenover 125Nm) en meer maximum vermogen (70 tegenover 64pk). Hierdoor is de topsnelheid toegenomen van 162 naar 166 km/h en is de sprint van 0 â 100 kilometerper uur maar liefst 2,2 seconden sneller geworden. Ook het brandstofverbruik in de stad is beduidend afgenomen.

De prijs voor deze nieuwe 3-cilinder TDI motor ligt slechts ⬠200,- hoger dan die van zijn voorganger en komt daarmee uit op ⬠16.995,- en is er alleen als Reference uitvoering. Voor de Cordoba komt dit dan neer op ⬠17.995,-. Op beide is optioneel een semi-automatische airconditioning leverbaar voor ⬠895,-.