Stad Utrecht

Utrecht 30-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen een man aangehouden omdat hij ingebroken had in een auto.

Een getuige hoorde omstreeks 11.15 uur glasgerinkel in de omgeving van de Knipstraat. De man ging op onderzoek uit en zag dat een onbekende man net uit een geparkeerd voertuig stapte en een autoradio in zijn handen had.

De getuige zag dat het zeker niet de eigenaar van de auto was en bedacht zich geen moment. Hij liep op de 36-jarige inbreker uit Utrecht af en hield hem aan. De Utrechter verzette zich hevig en zag kans een schaar te pakken waar hij de getuige mee wilde steken. De getuige kon de schaar uit zijn handen trappen en de verdachte aan de inmiddels gewaarschuwde politie overdragen.

Schieten met luchtbuks

UTRECHT Maandagmorgen heeft de politie vier mannen aangehouden omdat zij met een luchtbuks aan het schieten waren.

Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou worden door een aantal mannen in het speeltuintje ter hoogte van de Seychellen. Ter plaatse zagen agenten dat drie mannen wegrenden. Na een korte sprint konden de mannen 17, 18 en 20 jaar oud en allen afkomstig uit Utrecht worden aangehouden. In een zijstraatje van de Seychellen trof de politie de luchtbuks aan. De mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.