Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht 30-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding

LEUSDEN - Op maandagmiddag zijn twee meisjes van 16 jaar uit Amersfoort gewond geraakt na een aanrijding.

Omstreeks 13.00 uur reed een 16-jarige bromfiets bestuurster over het fietspad van de Burgemeester van der Postlaan, gaande in de richting van de Noorderinslag. Vanuit tegenovergestelde richting reed een 16-jarige snorfiets bestuurster. In een onoverzichtelijke bocht ontstond een aanrijding. Vermoedelijk hebben beide bestuursters niet voldoende rechts gehouden. De bromfiets bestuurster is met been letsel overgebracht naar ziekenhuis Lichtenberg. De snorfiets bestuurster liep schaafwonden op.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Op maandagmiddag zijn drie minderjarige (14,15, 16 jaar uit Amersfoort) winkeldieven aangehouden.

Omstreeks 15.40 uur hadden de drie meisjes gepoogd twee kledingstukken te stelen in een winkel op de Langestraat. Dit werd opgemerkt door winkelpersoneel. Zij hielden de meisjes aan. Agenten namen hen mee naar het bureau en bracht de ouders op de hoogte. Met een winkelverbod zijn zij weer huiswaarts gekeerd.

Onder invloed

AMERSFOORT Op maandagavond is een 25-jarige bromfiets bestuurder uit Soest aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.15 uur zagen surveillerende agenten hem zonder verlichting rijden op de Limburgsestraat. Zij hielden hem staande en roken een alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 605 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van zes uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.