Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 30-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

1205 ug/l

MAARSSEN Maandagmiddag 29 augustus vond op de Straatweg een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. De automobilist bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn.

Omstreeks 14.25 uur kwamen de 58-jarige automobilist uit Maarssen en de 27-jarige fietster uit Maarssen op de rotonde in botsing. De fietster kwam ten val, maar liep vermoedelijk geen letsel op. De man leek onder invloed en moest een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij 1205 ug/l in zijn lichaam had, 5,5 keer meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een algeheel rijverbod van 16 uur.

Snelheidscontrole

BENSCHOP Maandagmiddag hield de politie een verkeerscontrole op het Dorp. In totaal kregen 8 automobilisten een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid en kreeg één bestuurder een bekeuring omdat hij niet handenvrij belde. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

Drie in één

ABCOUDE Maandag 29 augustus werd een 20-jarige bromfietsbestuurder uit Badhoevedorp aangehouden.

Om 17.00 uur zagen agenten de man rijden op de Burgemeester des Tombeweg. De man volgde het verplichte fietspad niet en had de kinband van zijn helm niet vast. Dit is bijna net zo gevaarlijk als helemaal geen helm dragen. Toen de agenten de man wilden bekeuren, liet hij zich denigrerend uit over het werk van de agenten. Hij kon zich daarnaast ook niet legitimeren en werd aangehouden. Om 18.20 uur kon hij met diverse boetes op zak het bureau weer verlaten.

Overlast resulteert in aanhouding
WOERDEN Maandagavond kreeg de politie de melding dat een groepje jeugd overlast veroorzaakte op een schoolplein aan de Van Slingelandtlanen. Na herhaaldelijk verzoeken weigerden de jongeren weg te gaan, waarop de politie werd ingeschakeld. De agenten vroegen de jongens, in de leeftijden van 16 tot 20 jaar en allen uit Woerden, zich te verwijderen. Eén van de jongens vond het nodig om de agenten uit te schelden. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.