Fractie PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

PETER VAN HEEMST KANDIDAAT LIJSTTREKKER PVDA ROTTERDAM

Vandaag heeft PvdA Tweede-Kamerlid Peter van Heemst zich aangemeld als kandidaat lijsttrekker van de PvdA Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006.

Peter van Heemst laat in een brief aan de Rotterdamse PvdA-leden weten dat hij voor het lijsttrekkerschap kiest omdat zijn ambitie bij de lokale volksvertegenwoordiging ligt. Hij heeft niet de ambitie om wethouder te worden. Van Heemst is van mening dat de belangrijkste opdracht voor de politiek het bieden van houvast en zekerheid is in onzekere tijden. "Rotterdam gaat mij aan het hart en ik wil me dus inzetten voor een stad waarin iedereen zich thuis voelt."

Van Heemst kiest daarom vóór veiligheid en integratie en tegen discriminatie en racisme. En ook voor een stad die werkt. Werkzoekenden moeten een baan krijgen in plaats van een uitkering. Voor jongeren moet Rotterdam een leuke stad zijn om in te studeren, werken en wonen. Voor ouderen moet de stad zorgzaam zijn. "Doorbreek het isolement waarin veel oudere Rotterdammers leven en bied een goede zorg en huisvesting."

Van Heemst is van mening dat een volledig verkiezingsprogramma het resultaat moet zijn van een stevig debat binnen de PvdA, maar vooral tussen de PvdA en mensen en bedrijven in de stad. "Ook op dat punt moeten we laten zien dat we een partij zijn van en voor Rotterdammers." Hij zou als lokale lijsttrekker graag zijn kennis en ervaring in dienst stellen van de mensen die in Rotterdam wonen, werken en opgroeien. "Er moeten nieuwe bruggen gebouwd worden tussen de verschillende groepen mensen in de stad, jong en oud, allochtoon en autochtoon, rijk en arm, en dat moeten we samen doen."

Sinds september 1991 is Peter van Heemst lid van de Tweede Kamer waar hij zich onder meer heeft beziggehouden met milieu, verkeer, veiligheid en terrorisme. Daarvoor was hij lid van het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland waar hij onder meer volkshuisvesting, stadsvernieuwing, recreatie en natuur in zijn portefeuille had.


--------------