Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 30-08-2005

Agenten bekeuren bromfietser voor diverse overtredingen MEPPEN Agenten zagen maandagavond een bromfietser vanuit Aalden in de richting van Meppen rijden. De jongen, een 18-jarige inwoner van Meppen, reed niet op het bromfietspad en reed bovendien erg hard. De agenten gaven hem een stopteken, maar de jongen negeerde deze en ging er van door. Toen hij uiteindelijk stopte, kreeg hij een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken en voor het niet rijden op het daarvoor bestemde pad. De bromfiets is bovendien getest. Uit de test bleek dat de bromfiets de maximale constructiesnelheid overschrijdt. Ook daarvoor werd hij bekeurd. (BPS 05-174755)

Politie waarschuwt voor trucs om pinpas en pincode afhandig te maken COEVORDEN Een 80-jarige vrouw uit Coevorden deed maandagmiddag aangifte van diefstal van haar pinpas. Op donderdag 25 augustus was zij aan het winkelen bij een supermarkt in Coevorden. Toen de vrouw bij de kassa was, stonden twee dames achter haar. Omdat deze dames maar weinig boodschappen hadden, bood de vrouw aan dat ze wel even voor mochten. Dit wilden de twee dames beslist niet en bleven staan. De vrouw uit Coevorden rekende vervolgens af met de pinpas en liep naar de auto. Daar werd zij aangesproken door twee andere dames die een euro wilden wisselen. Deze dames probeereden zelf meezoeken in de portemonnee van de vrouw. De dames gingen uiteindelijk weg zonder te wisselen, maar op dat moment was de pinpas van de vrouw ook al verdwenen. De vrouw ging direct naar de bank, maar toen was er al een bedrag van enkele honderden euros gepind. Getuigen die meer kunnen vertellen over het signalement van de verdachten, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Gedupeerden die hetzelfde is overkomen, worden gevraagd aangifte te doen. (BPS 05-174610)

Jongens aangehouden wegens brandstichting
ZUIDLAREN Agenten hebben maandagavond twee jongens (12 en 13 jaar uit Zuidlaren) aangehouden aan de Eltinge. Zij zagen de jongens in een weiland lopen met een boerenkar met daarop iets wat in brand stond. Toen de agenten vroegen wat de jongens aan het doen waren, kwamen de tranen. Het was per ongeluk gekomen en smeekten de agenten of ze hen niet mee wilden nemen. De agenten hebben het brandje geblust en de jongens aangehouden. Er volgde een goed gesprek over de mogelijke gevolgen van hun daad. Het weiland lag namelijk vol met droog hooi. In overleg met Jusititie wordt gezocht naar een passende straf. (BPS 05-174730)

Politie houdt verkeerscontrole
EMMEN De politie heeft maandagmiddag tussen 13.00 uur en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Kerkhoflaan. De volgenden processen-verbaal zijn uitgeschreven: rijden zonder gordel (9x), op de bromfiets zonder helm (1x), overschrijding van het vermogen van de bromfiets (1x) en het niet handsfree bellen (1x). (BPS 05-174659)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur Tel. 0592-361268 of 06-52528533.