Gemeente Deventer

Week 34, 30 augustus 2005

Europese aanbesteding leerlingenvervoer en schoolzwemvervoer

Burgemeester en wethouders van Deventer hebben een overeenkomst gesloten met vervoersbedrijf Connexxion om voor een periode van minimaal drie en maximaal vijf jaar het leerlingenvervoer, inclusief het schoolzwemvervoer te verzorgen. Met de overeenkomst is jaarlijks een bedrag gemoeid van ruim één miljoen euro.

Connexxion is inmiddels gestart met het vervoer van kinderen naar bestemmingen in de regio Midden Nederland.

Aanbesteding

Het college heeft eind vorig jaar besloten het vervoer Europees aan te besteden. Daar lagen drie redenen aan ten grondslag:
1. de samenvoeging van de gemeenten Deventer en Bathmen
2. de wens van de gemeenteraad het schoolzwemvervoer onder te brengen bij het leerlingenvervoer vanuit de gedachte dat de vervoerskosten daardoor lager zouden kunnen uitvallen

3. de al jaren voortdurende overschrijding van het budget en de verwachting dat door een gezamenlijke aanbestedingsprocedure met de gemeente Zutphen een besparing behaald zou kunnen worden.

Samen met de gemeente Zutphen is een bestek opgesteld en de aanbestedingsprocedure opgestart met als uitgangspunt dat het leerlingenvervoer gegund zou worden aan de economisch meest voordelige aanbieding, gelet op de prijs-kwaliteitverhouding. Drie vervoersbedrijven hebben een offerte ingediend.

Publicatiedatum: 30-8-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 30 augustus 2005