Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg(30/8)

TILBURG, 30 augustus 2005

Man verdacht van ontvoering, bedreiging en mishandeling ex-vriendin

TILBURG: Gisterenavond heeft de politie omstreeks 21.25 uur op de Bellinistraat een 20-jarige Amsterdammer opgepakt die zijn ex-vriendin en hun circa tweejarige dochtertje wilde ontvoeren naar Amsterdam.

De Amsterdammer had gisterenmiddag met zijn 21-jarige ex vriendin die in Tilburg woont afgesproken. Hij wilde haar en hun kind zien. Samen met twee vrienden van hem reden zij naar een restaurant in de Reeshof om wat te eten. Na het etentje kregen zij in de auto, waar zij achterin zaten samen met hun kindje, ruzie. De verdachte wilde hen niet uit de auto laten en eiste dat zij meegingen naar Amsterdam. Op de Bellinnistraat sprong de vrouw, terwijl ze voor een verkeerslicht stilstonden, uit de auto. Daarbij probeerde ze haar kindje te pakken. Deze werd echter door haar ex vastgehouden. Terwijl de vrouw met haar bovenlijf in de auto hing, begon de bestuurder weer te rijden. Hierna werd er weer gestopt, waarna de discussie tussen het stel weer oplaaide.

Na een worsteling met haar ex-vriend slaagde de vrouw erin haar dochtertje vast te pakken. Nabij de auto kreeg ze daarop naar eigen zeggen van haar ex-vriend een klap in haar gezicht en een schop tegen haar knie, waarbij hij hun kind weer terugpakte. Op dat moment arriveerde de politie en heeft de 20-jarige Amsterdammer aangehouden. Een behulpzame getuige heeft een verklaring afgelegd. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Stageloper opgepakt na stelen spijkerbroeken

TILBURG: Gisterenmiddag is bij een warenhuis aan de Heuvelstraat een 19-jarige man uit Kerkrade betrapt op het stelen van twee spijkerbroeken. De man liep stage bij een bedrijf dat werkzaamheden voor de winkel verricht. De dief had twee spijkerbroeken in zijn rugtas gedaan, zonder deze af te rekenen. Bij de personeelsuitgang ging het alarm af. Hij werd door de beveiligingsdienst overgedragen aan de politie. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie bestrijdt overlast Wilhelminapark

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark heeft gisteravond diverse controles in en rondom het gelijknamige park gehouden om de overlast van zwervers, verslaafden en prostituees tegen te gaan. Een van de bekende dames kreeg een bekeuring vanwege het ter plaats geldende prostitutieverbod. Een collega van haar mocht mee met de politie omdat ze nog drie vonnissein had open staan.

Twee mannen aangehouden na bedreigingen

TILBURG: Een 19-jarige Tilburgse heeft gisteravond aangifte gedaan van bedreiging. Zij verklaart dat ze in de woning van een vriendin aan de van Grobbendonckstraat door de vriend van haar vriendin was bedreigd. Er was tussen beiden een woordenwisseling ontstaan waarna de 42-jarige Tilburger een dreigende houding tegen beide vrouwen aannam en daarbij hysterisch begon te schreeuwen dat hij hen dood zou maken. Hij verliet uiteindelijk de woning, maar bleef voor de voordeur staan, waarna de bewoonster de politie gebeld heeft. Agenten hebben de man in verband met de door hem geuite bedreigen aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de agressieve man.

TILBURG: Een burenruzie op het Abdij van Rijnsburgplein is gisteravond geëscaleerd in bedreiging. De politie arresteerde een 37-jarige Tilburger die zijn 22-jarige bovenbuurman bedreigd had met de dood door de woorden Kop Eraf meerdere malen in de richting van zijn buurman te schreeuwen. Beide mannen hebben al enige tijd onenigheid over het feit dat de 37-jarige buurman soms vijf tot zes paar schoenen in de portiek zet, die voor de andere bewoners in de weg staan. Gisteravond schopte de 22-jarige Tilburger tegen enkele schoenen aan waarvan er één tegen de voordeur kwam. Hierna ontstond tussen beide mannen een woordenwisseling, waarbij door de verdachte volgens de aangever de dreigementen werden geuit. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt winkelinbraak

OISTERWIJK: Vannacht is omstreeks 01.40 uur ingebroken in een winkel aan de Heukelomseweg. De dieven hebben toegang verkregen door een thermopane ruit uit de sponning te halen, waarna men naar binnen kon klimmen. Hierna zijn de daders doorgelopen naar het kantoorgedeelte. Er is geld gestolen. De exacte buit is nog niet bekend, maar bedraagt vermoedelijk zeker circa 2000 euro. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk