Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 augustus 2005

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Getuigenoproep na mishandeling

Elfjarige jongen mishandeld

Enschede

Op vrijdag 26 augustus deed een 43 jarige Enschedese aangifte van mishandeling van haar 11 jarig zoontje. De vrouw was die ochtend rond 11.00 uur in een tuincentrum aan de Achterhofweg in Enschede. Ze had haar kinderen in de Apenkooi achter gelaten. Bij terugkomst zag ze nog net hoe een man haar 11 jarig zoontje van de ladder trok en hem meerdere keren sloeg. De jongen liep geen letsel op maar had nadien wel last van hoofdpijn. Op maandag 29 augustus hield de politie daarvoor een 36 jarige Enschedeër aan. De 36 jarige erkende onenigheid met de 11 jarige nadat deze zijn eigen zoontje had geslagen. De verdachte ontkent de jongen te hebben mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Er zijn meerdere klanten die getuige waren van dit voorval en dit aan de medewerkers van het tuincentrum hebben gemeld. De politie komt graag in contact met deze getuigen. Zij kunnen de politie bellen onder telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar bureau Enschede West. (05-108418)

Diefstal fiets

Verdachte aangehouden

Enschede

Op dinsdag 30 augustus omstreeks 04.00 uur werd bij de politie gemeld dat er een man in de Gemeentewerfstraat in Enschede liep met een fiets op zijn nek. De agenten zagen bij het aanrijden inderdaad een man met een fiets op zijn nek. Toen zij de straat in reden lag de fiets in de struiken vlakbij de man. De man, een 22 jarige Enschedeër, ontkende iets van de fiets te weten. De politie hield de 22 jarige daarop aan op verdenking van diefstal van de fiets. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De fiets is in beslag genomen. (05-109752)

Jongen bedreigd

Verdachten rijden met auto op jongen in

Enschede

Op maandag 29 augustus werd omstreeks 23.00 uur bij de politie een bedreiging gemeld. Een 15 jarige Enschedeër was die avond op het Baliplein in Enschede met enkele vrienden en kreeg woorden met een groepje jongeren. Er werd over en weer geschreeuwd. Ook stond er een auto met inzittenden bij deze groep. De 15 jarige en zijn vrienden gingen op een bepaald moment weer weg. Later die avond kwamen de 15 jarige en zijn vrienden, allen op de fiets, op de Heutinkstraat diezelfde auto tegen. Er werd weer over en weer gescholden totdat een man uit de auto stapte, een bierfles kapot sloeg en de 15 jarige hiermee bedreigde. Toen de 15 jarige er vandoor wilde gaan reed de auto met hoge snelheid achterwaarts op de jongen in. De 15 jarige hield ter bescherming zijn fiets omhoog en gooide op het laatste moment de fiets van zich af en tegen de auto, waardoor een ruit sneuvelde. Een van de inzittenden pakte daarop een mes en dreigde de 15 jarige daarmee te steken. De 15 jarige kon vluchten en schakelde de politie in. Tijdens het onderzoek zag de politie de bewuste auto op de Boulevard rijden. Zij lieten de auto stoppen en konden twee inzittenden, twee 20 jarige Enschedeërs aanhouden. Bij de bestuurder werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 promille. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De auto is in beslag genomen. (05-109718)

Mannen beschoten

Verdachte aangehouden

Enschede

Op dinsdag 30 augustus omstreeks 00.35 uur meldde een 26 jarige Enschedeër dat hij zojuist was beschoten. De 26 jarige stond met een kameraad in het bushokje aan de Gerard ter Borgstraat in Enschede toen hij een sissend geluid hoorde gevolgd door een tik. Hij herkende het als het geluid dat ergens mee geschoten wordt. De 26 jarige zag daarop een kogeltje liggen en zag op een tegenoverliggend balkon een drietal knapen staan, die lachten en direct daarop naar binnen gingen. De politie kon in de woning een 15 jarige Amsterdamse jongen aanhouden, nadat deze het wapen een gasalarmpistool en bijbehorende patronen overhandigde. Het wapen en munitie werden in beslag genomen. De 15-jarige is voor nader verhoor opgesloten en in de loop van dinsdagochtend in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-109736)

Mishandeling

Automobilist rijdt echtpaar van de weg en slaat voetganger

Almelo

Op maandag 29 augustus omstreeks 20.30 uur werd bij de politie door een 45 jarige Almeloër een mishandeling gemeld aan de Robbenhaarsweg in Almelo. Die avond liep hij met zijn hondje daar te wandelen langs de weg toen hem een auto hem tegemoet reed. Dit ging met zo'n hoge snelheid dat de 45 jarige gebaarde het wat rustiger aan te doen. De auto kwam terug rijden en er stapte een man uit. Deze liep op de 45 jarige af en gaf hem een klap, waardoor de 45 jarige zijn evenwicht verloor en achterover in de naastgelegen sloot belandde. De auto met inzittenden reed daarna weg. Een echtpaar kwam op hun fietsen voorbij rijden en zag de 45 jarige met zijn hond uit de sloot krabbelen, geheel onder de modder. Ook het echtpaar was kort daarvoor de bewuste auto tegemoet gekomen. Het echtpaar had de berm in moeten rijden om een aanrijding te voorkomen. De auto betreft een oude witte auto van onbekend merk. Van de bestuurder is bekend dat hij een wit petje droeg. Van de bijrijder is het volgende signalement bekend: blanke man, ongeveer 25 jaar oud, slank postuur en gekleed in een zwart truitje. Eventuele getuigen kunnen zich melden onder telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een nader onderzoek in. (05-109679)