Ingezonden persbericht


BedrijvenBond
CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Persbericht KENMERK BESTEMD VOOR VAKGROEP DATUM

de sociaal economische redactie CNV Chemie en energie 30 augustus 2005 CNV Chemie en energie sluit
principeakkoord cao DSM Emmen
CNV Chemie en energie heeft afgelopen nacht een principeakkoord gesloten voor de 290 werknemers van DSM Engineering Plastics in Emmen. De werknemers krijgen met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2005 een loonsverhoging van 1,75 procent.
Albert van Damme, onderhandelaar bij DSM Emmen: "Daarnaast zijn er goede afspraken gemaakt over erkenning verworven competenties (evc), waardoor mensen die niet voldoende opgeleid zijn, alsnog hun vaardigheden erkend kunnen krijgen. In Emmen gaat dat toch om zo'n 30 werknemers. En waar ik tevreden over ben, is dat dit bedrijf een goede ouderenregeling heeft afgesproken. Zo kunnen werknemers van 58 jaar en ouder, één dag per week minder gaan werken. Daarvoor hoeven ze maar een halve dag per week in te leveren."
Verder is er een goede overgangsregeling afgesproken voor de pensioenen, is er een fiscaal vriendelijke regeling voor vakbondslidmaatschap afgesproken en is de reiskostenvergoeding verbeterd.
Van Damme: "Kortom, een cao-resultaat bij een bedrijf dat bereid is te investeren in mensen. Ik ga het dan ook positief aan mijn leden voorleggen." Bij DSM Engineering Plastics in Emmen worden zogenoemde granulaten gemaakt, plastic korreltjes en vezels, die worden toegepast in de vliegtuig- en automobielindustrie. Bijvoorbeeld in een dashboard. Voor nadere informatie
Albert van Damme, vakgroepbestuurder van CNV Chemie en energie: 06 - 5160 1983;
Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 06 ­ 22 39 29 64.