Politie Amsterdam-Amstelland

81-jarige man rijdt met lekke band
30-8-2005. Maandagmiddag omstreeks twee uur zagen agenten op de Nieuwe Meerlaan in Amstelveen een auto met een lekke band rijden. Alhoewel de auto op de velg reed en de agenten toeterden en meerdere stoptekens en lichtsignalen gaven, reed de bestuurder onverstoord door.

Pas toen de bestuurder bij een verkeerslicht stopte, kon hij worden aangesproken. Het bleek een 81-jarige man te zijn. De agenten hebben de man geholpen met het verwisselen van de lekke band. Er is een nieuwe rijtest aangevraagd.

---

Nepinbraak leidt tot onnodige politie-inzet

30-8-2005. Maandagmiddag rond drie uur kwam een telefonische melding binnen dat er mogelijk een man met een breekijzer aan het inbreken was in de Reinier Claeszenstraat. Diverse politie-eenheden gingen er op af en troffen inderdaad iemand aan. Het bleek echter om een in scène gezette inbraak te gaan.


30-8-2005. Maandagavond en -nacht arresteerde de politie op verschillende plekken in Amsterdam vier bestuurders op verdenking van overmatig drankgebruik. Een 35-jarige motorrijder en drie automobilisten van 22, 28 en 45 jaar liepen tegen de lamp.