Politie Zuid-Holland-Zuid

30/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

30-08-2005 - Persberichten District II

INBRAAK BEDRIJF
ARKEL Maandagmorgen 29 augustus 2005 omstreeks 02.15 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Vlietskade. Nadat de voordeur was opengebroken, werd een kast opengebroken waarin een sorteermachine stond. Aan deze sorteermachine hingen geldzakken met een muntsoort erin met een totaalbedrag van 500 euro. De Technische Recherche heeft onderzoek naar sporen verricht.

INBRAAK BEDRIJF
SLIEDRECHT Maandagmorgen 29 augustus omstreeks 03.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Sportlaan te Sliedrecht. De dader(s) kwamen binnen door een deur te forceren en hebben een laptop en kassalade met 400 euro meegenomen. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.

GETUIGEN GEZOCHT AANRANDING
GORINCHEM De Politie Zuid-Holland-Zuid vraagt getuigen om zich te melden als zij iets gezien hebben dat verband houdt met drie aanrandingen op zondagavond 28 augustus te Gorinchem. Omstreeks 22.50 die avond is een 44-jarige vrouw uit Gorinchem lastig gevallen en betast toen zij over het Paardenwater fietste. De man ging er daarna vandoor op zijn brommer in de richting van de Lingebrug. Rond dezelfde tijd werd een 20-jarige vrouw uit Gorinchem betast toen zij over de Flank fietste. Rond 23.00 uur werd een 52-jarige vrouw uit Gorinchem aangesproken door een man op een scooter/brommer. Zij fietste op de Vijfde Uitgang toen zij bij de kruising met de Spijksedijk ingehaald werd door de man. Hij deed haar een oneerbaar voorstel, waarvan zij erg schrok. Zij vroeg een passerende auto om hulp, waarna de man wegreed over het fietspad dat parallel loopt aan de Spijksedijk richting Gorinchem-Oost. Het gaat om een blanke man van 20-25 jaar die accentloos Nederlands sprak. Donkere ogen, enigszins rond gezicht. Hij heeft puistjes / pukkeltjes in zijn gezicht. De man ging gekleed in kort donkerkleurig jack (waarschijnlijk leer), op zijn hoofd een zwarte integraal helm. Hij bediende zich van een brommer met lang zadel. Politie Zuid-Holland-Zuid heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen kunnen zich melden via (0900) 8844 (lokaal tarief).

BROMMERDIEF AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT In de nacht van zondag op maandag 29 augustus is een 36-jarige man aangehouden op de Baanhoek te Sliedrecht op verdenking van diefstal van een brommer. Hij reed zonder licht, waarna surveillerende agenten hem lieten stoppen en constateerden dat er aan de brommer geknoeid was. De man is in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Een 21- en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn maandagochtend 29 augustus aangehouden op de Kerkbuurt te Sliedrecht op verdenking van diefstal van een tas uit een warenhuis aan de Kerkbuurt. Ook hadden zij diverse spullen, waaronder vitaminepreparaten gestolen uit een supermarkt aldaar. De 21-jarige is door de politie op de lijst van veelplegers gezet. Beiden zijn in verzekering gesteld.

WILDE ACHTERVOLGING AUTODIEVEN
PAPENDRECHT- Een wilde achtervolging waarbij drie politieautos beschadigd raakten en politieagenten moesten wegspringen voor hun leven heeft geleid tot de arrestatie van drie autodieven. Eén van de autodieven ging er met een politieauto vandoor. Het begon op dinsdagochtend 30 augustus 2005 omstreeks 02.10 uur. Na een melding dat de inzittenden van een personenauto zich verdacht gedroegen en wegreden bij een benzinestation in Hendrik Ido Ambacht. Bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De auto was 6 dagen geleden gestolen in Goes. Politieagenten zagen de auto rijden op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. De auto kreeg een stopteken en de bestuurder stopte. Toen de agenten de bestuurder aanspraken gaf hij plotseling gas en reed weg in de richting van de Rijksweg A15 richting Rotterdam. Een aantal politieautos zetten de achtervolging in. Net uit de Tunnel onder de Noord ging een politieauto naast de verdachte auto rijden. De bestuurder van de gestolen auto reed opzettelijk enkele malen tegen de zijkant van de politieauto. Daardoor kwam de gestolen auto in de vangrail terecht. Daar werd de bestuurder nagenoeg klem gereden, maar hij zag toch kans om gas te geven en tot vier keer toe bijna een politieagent omver te rijden. De agent moest springen voor zijn leven en een andere agent schoot een voorband lek waardoor de auto tot stilstand kwam. Twee inzittenden, een 38 jarige man uit Eindhoven en een 47 jarige vrouw zonder vaste woonplaats werden aangehouden. De bestuurder wist via het openstaande raam in een politieauto te klimmen. De politieauto stond dicht naast de gestolen auto. Hij reed daarbij wederom in op een politieagent, botste tegen een andere politieauto en ging er vandoor richting Europoort. Diverse politieautos zetten de achtervolging in. Onderweg reed hij over allerlei obstakels heen en reed op politieagenten van de regiopolitie Rotterdam Rijnmond in die met politieautos de weg geblokkeerd hadden. De politieagenten konden op tijd wegspringen en de verdachte reed om de blokkade heen. Tenslotte werd hij op de Waalhaven Oost te Rotterdam klem gereden en hielden politieagenten hem aan. Het bleek dat het ging om een 36 jarige man uit s-Heer Arendskerke. Hij verkeerde net als zijn aangehouden passagiers vermoedelijk onder invloed van drugs. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

ONTPLOFFING OP BOOT
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op 29 augustus rond 15.45 uur werd de Politie Zuid-Holland-Zuid naar de havenstraat gestuurd voor een brand op een boot, met een slachtoffer. Brandweer en Ambulance werd ook ingeschakeld. Er lag een speedboot in het water die in brand was gevlogen. Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam was in het water gesprongen na de ontploffing. Hij liep 1e, 2e en 3e graads verbrandingen op en is direct per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verklaarde dat hij de motor wilde starten en dat de speedboor daarop explodeerde. Een getuige hoorde een knal en zag kussens die op de speedboot lagen in de lucht vliegen; hij belde direct 112. Het slachtoffer is voor 60% verbrand.

BIJTENDE HOND
PAPENDRECHT- Een 15-jarige jongen uit Papendrecht is op 29 augustus rond 19.00 uur op de Scheidingslaan gebeten door een hond. Hij had een bloedende wond op zijn rechterkuit. Het slachtoffer is aangeraden naar het ziekenhuis te gaan voor een tetanusprik. De jongen vertelde dat het gaat om een Duitse herder, die met zijn blonde eigenaresse van ongeveer 20 jaar over de Scheidingslaan liep.

VERDACHTE SITUATIE
GORINCHEM-Op 30 augustus kreeg de Gemeenschappelijk meldcentrale de melding binnen van een getuige die vertelde dat 4 jongens zich op de Schelluinsestraat verdacht gedroegen. De getuige vertelde dat zij de bosjes indoken toen ze hem zagen. De politie ging naar het bedrijfsterrein met vrachtwagens. De getuige zat in een vrachtwagen en seinde daar vanuit naar de politie. Een andere man sprak de politie aan. Omdat hij, 25 jaar uit Vlaardingen, zich verdacht gedroeg en zich niet kon legitimeren is hij aangehouden. De man staat bekend als veelpleger in Rotterdam. De politie zag twee autos staan op het terrein met lopende motor. Agenten verschansten zich in de buurt en zagen twee mannen met de autos wegrijden. Zij zetten de achtervolging in. Een van de autos werd op de Banneweg, na een achtervolging aan de kant gezet. De 24-jarige automobilist uit Maassluis werd aangehouden. Hij had natte schoenen en broekspijpen. De man is een bekende van de politie. Beide mannen willen geen verklaring geven op de vraag waarom ze op het terrein aanwezig waren.