Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 augustus 200

Letsel bij aanrijding

Beide bestuurders raken gewond

Markelo

Een 80-jarige man uit Markelo reed maandagmorgen 29 augustus omstreeks 08.50 uur in een auto over de Diepenheimseweg in zijn woonplaats. Op de kruising met de Lochemseweg sloeg hij linksaf en liet hierbij een hem tegemoetkomende auto niet voorgaan. Deze auto werd bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Diepenheim. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beide bestuurders gewond raakten. Zij werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en mochten na behandeling naar huis. (05-109310)

Aanhoudingen na oplichting cq diefstal

Vrouwen verwisselen de inhoud van twee dozen en gaan met de verpakking van het goedkopere artikel naar de kassa

Hengelo

De politie hield maandagavond 29 augustus twee vrouwen aan op verdenking van oplichting cq diefstal uit een winkel. De vrouwen zijn afkomstig uit Hengelo en resp. 20 en 22 jaar. Rond 08.00 uur die avond waren beide vrouwen in een winkel aan Het Plein in Hengelo geweest, hadden de inhoud van twee dozen verwisseld, waren met de verpakking van het goedkope artikel naar de kassa gegaan en deze afgerekend. In beide dozen zaten autoradio's. Aan de hand van het opgegeven kenteken van de auto en de signalementen van de daders was de politie op het spoor van de verdachten gekomen en had beide vrouwen later die avond aangehouden. De vrouwen zijn voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-109678)

Belediging

Politie houdt verdachte aan

Hengelo

Surveillerende politieagenten zagen dinsdag 30 augustus omstreeks 00.00 uur op de Veloursstraat in Hengelo een fiets zonder verlichting rijden. Zij spraken de bestuurder aan en bekeurden hem. Tijdens het uitschrijven van de bon gedroeg de fietser zich zeer recalcitrant. Toen hij even later wegliep, schold hij de agenten uit. Hierop hielden de agenten de verdachte, een 20-jarige Hengeloër, aan. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-109730)

Openlijke geweldpleging

Twee aangehouden verdachten hebben inmiddels bekend

Hengelo

Maandagmorgen 29 augustus hield de politie in Hengelo twee verdachten aan op verdenking van openlijke geweldpleging, die plaatsvond zondag 12 juni rond 01.30 uur aan de Ir. MJ. Schefferlaan in Hengelo. Een 16-jarige jongen uit Hengelo fietste die zondag met vier vrienden toen hen een groep jongeren tegemoet fietste. Een van hen, een jongen, sprong van de fiets en gooide vervolgens zijn fiets tegen de fiets van een van de vijf jongens aan en begon ruzie te zoeken. Vervolgens werden de 16-jarige jongen en twee van zijn vrienden door twee jongens van de groep geslagen. Hierna renden de daders weg. De 16-jarige jongen had letsel aan zijn mond waaronder een paar losse tanden, en heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. Zijn twee vrienden liepen geen letsel op. Wel was de fiets van één van hen, een 17-jarige Hengeloër, beschadigd. De 16-jarige jongen deed aangifte van mishandeling, de 17-jarige jongen van vernieling van zijn fiets. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de twee verdachten. Zij hebben inmiddels bekend en zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-072271)

Verkeerscontrole

Een aantal automobisten bleek te hard te rijden, anderen droegen geen gordel

Oldenzaal

Maandag 29 augustus hield de politie van 09.00 tot 12.00 uur een verkeerscontrole aan de Schipleidelaan en Kalheupinklaan in Oldenzaal. 14 automobisten reden te hard (hoogstmeten snelheid 73 km per uur) en 11 personen droegen geen gordel. Zij zijn hiervoor bekeurd. (05-109430)

Fietser gewond

Vrouw fietst vanuit een zandweg de straat op en ziet daarbij een naderende auto over het hoofd

Rijssen

Maandagmiddag 29 augustus vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en auto op de kruising Burgemeester Knottenbeltlaan/A.H. ter Horstlaan/zandweg (naamloos). Een 58-jarige vrouw uit Hallenberg kwam vanaf de zandweg en stond voor de Burg. Knottenbeltlaan stil omdat op de Burg. Knottenbeltlaan een auto naderde. Toen deze haar voorbijgereden was, fietste de vrouw de Burg. Knottenbeltlaan op. Zij had echter niet gezien dat achter de auto nog een tweede auto naderde. Deze auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Rijssen. Tussen beiden ontstond een aanrijding. De 58-jarige vrouw raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-109629)

Diefstal met geweld

Man betrapt iemand op diefstal uit zijn vrachtauto en wordt vervolgens door de dader geslagen

Almelo

Een 39-jarige man uit Almelo zag maandagavond 29 augustus omstreeks 09.15 uur iemand in zijn vrachtauto zitten. De 39-jarige had op de Thorbeckelaan zijn vrachtauto geparkeerd om even iets op te halen. Het voertuig was niet afgesloten. De 39-jarige trok de man uit de vrachtauto, waarna de man hem meerdere keren sloeg en vervolgens wegrende in de richting van de Aalderinkssingel. De 39-jarige liep een pijnlijke kaak en nek op. Hij mist diverse goederen uit zijn vrachtauto waaronder een geldbedrag. Hij deed inmiddels aangifte.

Het signalement van de dader is als volgt: Een man met getinte huidskleur, 1.70 à 1.80 meter lang en met loshangend zwart haar tot op de schouders. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een groen bomberjack en blauwe sportschoenen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844. (05-109354)

Ageeth Doldersum: 053-4555588