Gemeente Mierlo



Zaterdag 10 september
WEGAFSLUITINGEN TIJDENS BRADERIE

Vanwege een braderie/rommelmarkt in Geldrop-centrum op zaterdag 10 september, zijn de volgende wegen afgesloten voor verkeer: St. Vincentiusstraat, Langstraat, het gedeelte vanaf parkeerterrein Bezorgershof tot aan de kruising Dommeldalseweg/Molenstraat/Heuvel (het Bezorgershof blijft bereikbaar), Heuvel (gedeelte voor de bibliotheek, het parkeerterrein is toegankelijk) en de Korte Kerkstraat. De afsluitingen gelden van 08.00-17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C. van Wijk van de afdeling Bestuurszaken en Veiligheid, telefoon 040-2893842.

Publicatie 30 augustus 2005

Publicatie 30 augustus 2005

VERKEERSMAATREGELEN TIJDENS DE KERMIS

Tijdens de kermis in Geldrop en Mierlo is een aantal wegen (tijdelijk) afgesloten voor al het verkeer. Eventuele omleidingen zijn met borden aangegeven. Hieronder volgt een overzicht van alle wegafsluitingen en verkeersmaatregelen in beide kernen.

VERKEERSMAATREGELEN TIJDENS DE KERMIS

Tijdens de kermis in Geldrop en Mierlo is een aantal wegen (tijdelijk) afgesloten voor al het verkeer. Eventuele omleidingen zijn met borden aangegeven. Hieronder volgt een overzicht van alle wegafsluitingen en verkeersmaatregelen in beide kernen.

GELDROP
Maandag 29 augustus tot en met donderdag 8 september: Tournooiveld (tussen de Rederijker- en de Baljuwstraat). De parkeerplaatsen en de rijbaan worden gebruikt voor het plaatsen van de salonwagens, caravans en pakwagens van de kermisexploitanten. Omdat op diverse plaatsen kabels en leidingen ook het fietspad onder het station kruisen, raden wij fietsers aan een andere route te kiezen. De Eindhovenseweg of andere delen van de Beekweide zijn bereikbaar via Hoog Geldrop en het Emopad of via de Losweg en de Hertogenlaan.

Woensdag 7 september tot en met 14 september
De parkeerplaatsen worden ook gebruikt voor de salonwagens, caravans en pakwagens van de kermisexploitanten van de Mierlose kermis. De rijbaan van het Tournooiveld wordt vanaf vrijdag 9 september weer opengesteld. Houdt u wel rekening met extra verkeer en geparkeerde vrachtwagens op de rijbaan.

Woensdag 31 augustus tot en met donderdag 8 september: Heuvel, marktplein en Korte Kerkstraat zijn afgesloten. Aanwonenden kunnen hun straat wel gewoon in- en uitrijden.

Vrijdag 2 september tot en met woensdag 7 september: Dommeldalseweg. De afsluiting duurt tot woensdag 7 september ca. 19.00 uur.
De bewoners van de Burght kunnen hun woningen bereiken via de Vincentiusstraat. De parkeerterreinen aan de Bezorgershof en het Machinaal blijven alle dagen in gebruik.

MIERLO
Woensdag 7 september tot en met woensdag 13 september: Dorpstraat (vanaf kruising Kerkstraat tot voorbij het gemeentehuis). De Kerkstraat, Versperstraat (tot aan het gemeentehuis) en de Margrietstraat zijn open.

Publicatie 30 augustus 2005

OPHOKPLICHT PLUIMVEE

Commerciële pluimveehouders zijn verplicht hun pluimvee op te hokken. Zij kunnen kiezen tussen ophokken óf het aanbrengen van een constructie die contact met wilde vogels onmogelijk maakt. De verplichting pluimvee binnen te houden vermindert de kans op besmetting met vogelpest door trekvogels.

Het vogelgriepvirus (aviaire-influenzavirus) kan binnen gehaald worden door import van levende vogels, pluimveevlees en pluimveeproducten en via reizigers. Import van levende vogels is verreweg het grootste risico voor insleep. Import uit Rusland, Kazachstan en Aziatische landen is al verboden. Ook trekvogels kunnen de ziekte overbrengen. Kijk voor meer informatie op www.minlnv.nl

Publicatie 30 augustus 2005

GEEN OUD-PAPIER EN KCA MEER AFGEVEN BIJ WERF MIERLO

Omdat er in de vakantieperiode geen oud papier in de kern Mierlo werd ingezameld, konden inwoners van Mierlo tijdelijk hun oud papier inleveren op de gemeentewerf in Mierlo. Nu de vakantieperiode voorbij is, is dit niet meer mogelijk. U moet het oud papier gewoon weer op de normale inzameldagen aan de straat zetten.

Vanaf april 2005 is het depot voor KCA (Klein Chemisch Afval) op de gemeentewerf in Mierlo gesloten. Toch komt het regelmatig voor dat er nog mensen KCA komen brengen. Omdat het KCA niet meer mag worden aangenomen, moeten zij worden weggestuurd. Dat is voor niemand prettig. CURE haalt het KCA gratis bij u op. Maakt u hiervoor een afspraak via telefoonnummer 040-2574585. Het KCA kan ook gratis worden afgegeven op de Milieustraat aan het Emopad in Geldrop.

Publicatie 30 augustus 2005

11 SEPTEMBER OPEN MONUMENTENDAG

Zondag 11 september is het Open Monumentendag, het thema is Religieus Erfgoed.
Het Rijke Roomse Leven heeft vele monumenten nagelaten, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de kerken. De Heemkunde Kring Myerle heeft daarom, samen met de gemeente en de kerkbesturen van Geldrop, Mierlo en Lierop, georganiseerd dat u 11 september vier kerken kunt bezoeken: de Brigidakerk en de Maria Brigidakerk in Geldrop, de Luciakerk in Mierlo en de kerk in Lierop.

In de kerken zijn doorlopend rondleidingen en tussen 12.45-18.15 uur rijden er gratis pendelbussen tussen de kerken. Hieronder volgt een opstapschema:

VOEG HIER HET OPSTAPSCHEMA IN

LEZING
Voorafgaand aan de Open Monumentendag geeft Piet Beekman een lezing over de vier te bezichtigen kerken: 'Neo cultuur en Neo Bouwstijlen van de 19e eeuw'. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Mierlo en begint om 20.15 uur. Kaartjes á 1,00 zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek Mierlo of via e-mail hkmyerle@planet.nl (telefoon 0492-664118). Voor meer informatie over de Open Monumentendag kunt u kijken op www.openmonumentendag.nl

Huis-aan-huis verspreid
KERMISKRANT BOORDEVOL KERMISNIEUWS
Ook dit jaar wordt er weer een speciale kermiskrant in de regio verspreid. Hierin staan alle attracties met de bijbehorende ritprijzen en de activiteiten die rondom de kermis worden georganiseerd. In de krant zitten kortingsbonnen, die een bezoek aan de kermis extra interessant maken. Mis m dus niet!

De kermiskrant verschijnt op woensdag 31 augustus bij Weekblad Middenstandsbelangen. Geen exemplaar ontvangen? Geen nood! De krant wordt 31 augustus (tussen 14.00-17.00 uur) en
8 september (tussen 10.00-11.00 uur) gratis uitgedeeld op de weekmarkt in Geldrop en Mierlo. Ook worden er flyers verspreid met het volledige promotieprogramma tijdens de kermis.