Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 augustus 2005


Motorrijder gewond bij aanrijding


Ruurlo, kruising Zelhemseweg/Hengeloseweg, 29-08-2005, 08.10 uur
De 44 jarige bestuurster van een personenauto reed over de Hengeloseweg richting Zelhem. Op een gegeven moment moest zij afremmen. De daarachter rijdende 45 jarige motrijder uit 's-Heerenberg remde ook af, maar een daar achter rijdende personenauto, bestuurd door een 41 jarige inwoonster van Ruurlo had dit te laat in de gaten. Zij botste met de auto tegen de achterzijde van de motor, die vervolgens met de voorzijde tegen de voor hem stilstaande auto botste. Naast schade aan de voertuigen klaagde de motorrijder over pijn in de rug.


Geen voorrang verlenen: auto tegen de boom


Winterswijk, Corleseweg, 29 augustus 2005, 19.50 uur
De 23-jarige bestuurder uit Hengelo (O), rijdend over de Mentinkweg moest met zijn vrachtwagen voorrrang verlenen aan verkeer op de Corleseweg. Omdat hij geen verkeer zag naderen trok hij de kruising op, waarbij bleek dat van rechts toch een personenauto aan kwam rijden. De bestuurder daarvan, een 48 jarige inwoner van Bocholt (D), stuurde om een aanrijding te voorkomen naar rechts. Hij kwam hierdoor in de berm terecht en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De inzittende van de auto raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.


Aangeefster ziet haar eigen fiets terug


Doetinchem, Lijsterbeslaan, 29-08-2005, 22.35 uur
Tijdens de voetbalwedstrijd werden collega's attent gemaakt op het feit, dat tussen de geparkeerd staande fietsen een gestolen fiets stond. De eigenaresse van de fiets had haar eigen fiets tussen alle fietsen herkend. Na afloop van de wedstrijd stapte een 26 jarige inwoner van Doetinchem op de fiets, waarna hij werd aangehouden voor diefstal of heling van de fiets. De eigenaresse kan haar fiets weer tegemoet zien.


Verkeerscontroles


Achterhoek, diverse wegen, 29-08-2005


1) Een motorrijder van het district Achterhoek heeft tijdens zijn surveillance 2 bestuurders bekeurd voor snelheid (155 ipv 120 op de A-18 en een ondeugdelijke uitlaat op een motorfiets. In Aalten werden twee bestuurders bekeurd voor overschrijding van de snelheid (+36 en +27 km/h)


2) Er werden in de nachtelijke uren diverse kleine alcoholcotroles gehouden. Van de 18 bestuurders die de blaastest onderging bleek niemand te veel alcoholhoudende drank te hebben genuttigd.


3) Tijdens een verkeerscontrole op de Diepenheimseweg in Neede werden 11 bestuurders bekeurd. Negen daarvan werden bekeurd voor de snelheid, 2 kregen een boete omdat ze de gordel niet droegen.


4) In Neede werd op de Parallelweg en de Borculoseweg in de middag en avond een radarcontrole gehouden. Van de 1155 passanten reden 91 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/h, waar 50 is toegestaan.


5) Ook op de Berghseweg in Varsselder werd een snelheidscontrole gehouden. Hier passeerden 274 bestuurders, waarvan er 56 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 112 km/h waar 80 km/h is toegestaan.


6) Tenslotte weren op de Groenloseweg in Winterswijk 4 bestuurders bekeurd terzake: geen verzekering bromfiets, niet tonen rijbewijs (2x) en geen bromfietscertificaat.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52