Gemeente Schiedam


Gemeente realiseert vier nieuwe educatieve ServicePlusPunten

In het schooljaar 2005-2006 krijgen vier brede scholen in Schiedam een eigen ServicePlusPunt. Dit is mogelijk doordat de Openbare Bibliotheek Schiedam van de Provincie Zuid-Holland 95.000 euro heeft gekregen voor het opzetten van nieuwe educatieve ServicePlusPunten . De helft van de benodigde investeringskosten voor de vier nieuwe ServicePlusPunten wordt gefinancierd met de provinciale subsidie. Voor de rest van de investering heeft het College van Burgemeester en Wethouders geld vrijgemaakt uit het gemeentelijk budget.

In de educatieve ServicePlusPunten komt professionele ondersteuning vanuit de bibliotheek bij het taalonderwijs, de taalontwikkeling en het begrijpend lezen van leerlingen. De ServicePlusPunten richten zich op het voorkomen en wegnemen van taalachterstanden bij kinderen.

Vorig jaar zijn er, na het sluiten van Filiaal Nieuwland, in de wijk samen met lokale instellingen nieuwe bibliotheekvoorzieningen opgezet voor specifieke doelgroepen. In samenwerking met de gemeentelijke Dienst Educatie heeft de bibliotheek (als proef) een eerste educatief ServicePlusPunt gerealiseerd voor kinderen van Basisschool Het Startblok. De voorziening is een succes en daarom komen er dit schooljaar ook ServicePlusPunten in Basisschool Het Meesterwerk, De Wieken, De Taaltuin en De Peperklip.

De gemeente is blij met de toekenning van de provinciale subsidie. Zij ziet daarin bevestigd dat het nieuwe beleid van educatieve bibliotheekvoorzieningen op maat een goede manier is om jongeren meer kansen te bieden.