Politie Gelderland-Midden

Wageningen - Renkumer bekent tiental gevallen van schennis
Publicatiedatum: 30-8-2005 14:04:29

Met de bekentenis van een 28-jarige inwoner van de gemeente Renkum denkt de Wageningse politie zeker een zestal gevallen van schennis te hebben opgelost in Wageningen. De man werd onlangs opgepakt en heeft tegenover de politie bekend de afgelopen maanden zeker een tiental keren in Wageningen, Ede en Heteren zijn ontblote geslachtsdeel te hebben vertoond aan willekeurige passanten, voor het merendeel vrouwen of meisjes.

De eerste aangiftes dateren van 20 augustus, waarbij een 9-jarig meisje werd geconfronteerd met een schennispleger op de Tarthorst in Wageningen. Een soortgelijk geval doet zich later die dag voor op het Hooilandplein, ook ten overstaan van een minderjarig kind. Dan volgen er nog vier aangiftes, waarvan de laatste op 26 augustus bij een school in Wageningen. Dankzij twee oplettende getuigen, die het kenteken van de auto van de man noteren, komt de politie de verdachte Renkumer op het spoor.

Auto
Een dag na de laatste aangifte zien surveillerende agenten de auto van de verdachte rijden. Bij controle blijkt de man zich verdacht te gedragen. Uiteindelijk gaat hij mee naar het politiebureau, waar hij tegenover de agenten verklaart meerdere keren schennis te hebben gepleegd in onder meer Wageningen, Ede en Heteren. Daarbij zou de man zichzelf steeds hebben vertoond vanuit zijn auto. De man is inmiddels weer op vrije voeten. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---