Gemeente Eindhoven

30 augustus 2005

Collegebesluiten

Concept Detailhandelsnota Gemeente Eindhoven
Het college van b. en w. heeft ingestemd met de concept Detailhandelsnota en heeft deze vrijgegeven voor formele inspraak. In de detailhandelsnota wordt aangegeven hoe het met het toekomstperspectief van de Eindhovense winkelcentra gesteld is. De nota is ook een kaderplan waarin initiatieven vanuit de markt worden beoordeeld en waarbinnen ontwikkelingen verder kunnen worden uitgewerkt. De nota schept de noodzakelijke en gewenste duidelijkheid. Economisch bij de detailhandel betrokken partijen, zoals ondernemers, eigenaren, ontwikkelaars en beleggers kunnen hun strategie en investeringen mede daarop afstemmen.

Kantorennota
Het college heeft ingestemd met de inspraaknotitie Kantorennota. Hiermee is de Kantorennota vastgesteld. In deze nota staan de milieus aangegeven die de komende 5 jaren prioriteit krijgen bij de ontwikkeling van kantoren in de stad. Buiten deze milieus is het nagenoeg niet mogelijk om een fors aantal meters (metrage) aan nieuwbouw kantoren te realiseren. Met de Kantorennota wil de gemeente duidelijkheid scheppen aan marktpartijen in welke gebieden geïnvesteerd wordt en een richtlijn geven hoeveel metrage kantoren ontwikkeld kan worden.

Ontwikkelingsvisie De Hurk
Het college van b. en w. heeft ingestemd met de ontwikkelingsvisie De Hurk als basis voor het nieuw op te stellen bestemmingsplan De Hurk. Deze visie wordt hierna besproken met de ondernemersvereniging De Hurk, de Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economische Zaken. zoeken
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

KlantenContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven