Ingezonden persbericht


DatuX en InfraIT leveren gebruiksvriendelijke Linux-server voor MKB en middelgrote organisaties

Syn-3 sterk alternatief voor Microsoft Business Server 2003

Amsterdam, 30 augustus 2005 - Linux-specialist DatuX en distributeur InfraIT zijn een strategische samenwerking gestart rond het nieuwste product van DatuX: Syn-3. Syn-3 is de eerste gebruiksvriendelijke zakelijke server op basis van Linux. DatuX en InfraIT richten zich met deze server op het midden- en kleinbedrijf, onderwijsorganisaties en thuisgebruikers. Beide bedrijven zoeken naar resellers die de Syn-3-systemen in hun assortiment willen opnemen.

Syn-3 is volgens beide partijen een Linux-oplossing voor iedereen. Het beheeraspect - dat bij Linux-gebruik nog steeds een drempel vormt ten opzichte van Microsoft-platforms - is in Syn-3 sterk vereenvoudigd. Dat betekent dat deze systemen even gebruiksvriendelijk en eenvoudig in beheer zijn als Microsoft-systemen.

De Syn-3-server is beschikbaar in vier versies: Home, Business, Advanced Business en Educative. De Home-editie is speciaal ontwikkeld met het oog op de behoeften van thuisgebruikers. De Business-versies richten zich op het midden- en kleinbedrijf, en de Educative-versie is afgestemd op de behoeften van basisscholen en het voortgezet onderwijs.

De Syn-3-systemen zijn breed inzetbaar en ondersteunen onder meer internetverkeer, e-mail, agenda en het opslaan en delen van bestanden. Daarnaast bieden alle versies geïntegreerde backup-software, firewall/routing voor het netwerk, een caching nameserver, DHCP-functionaliteit, ondersteuning van VPN, spamfilter en virusscanning. De verschillende categorieën gebruikers beschikken met deze server over een stabiele omgeving die inspeelt op alle eisen die gebruikers in deze categorieën stellen aan hun IT-omgeving.

"Met Syn-3 hebben we nu een Linux-oplossing ontwikkeld, die geschikt is voor consumenten en middelgrote organisaties die willen profiteren van de voordelen van Linux", zegt Edwin Eefting, hoofd Research & Development bij DatuX. "Daarom hebben we de belangrijkste drempel - het beheer - zo vereenvoudigd, dat Linux nu ook voor deze groepen binnen handbereik komt. Je hebt geen specifieke Linux-kennis meer nodig om een Syn-3-systeem te beheren, maar je beschikt wel over het voordeel van een zeer stabiel en scherp geprijsd systeem dat breed inzetbaar is."

"Linux biedt de markt een groot aantal kansen", zegt Richard de Hoog, directeur van InfraIT. "Wij zoeken onder meer naar resellers die samen met ons die kansen willen benutten. Datux is één van de partijen die Linux toegankelijk weet te maken voor een brede doelgroep. Wij zijn enthousiast over deze samenwerking die zowel voor consumenten als voor het onderwijs en het MKB enorme mogelijkheden met zich meebrengt."

Over DatuX
DatuX is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in Linux-toepassingen. Het bedrijf ontwikkelt en levert hoogwaardige softwareoplossingen op basis van Linux.

Over InfraIT
InfraIT is een onafhankelijke, landelijk opererende IT-dienstverlener op het gebied van connectivity, security, internetservices, design & engineering en monitoring & beheer. Het bedrijf biedt onafhankelijke hoogwaardige IT-dienstverlening en kwaliteitsproducten aan klanten in de retail, zakelijke dienstverlening, industrie, overheid en non-profitorganisaties.