Politie Noord- en Oost Gelderland


Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.


District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T E N


Politiedistrict Apeldoorn


30-08-2005


Verkeersongeval letsel (2x)


Apeldoorn, kruising Kanaal Noord - Anklaarseweg, 29-08-2005, 13.45 uur
Een 18 jarige Apeldoornse fietsster reed over de Anklaarseweg, komende van de Vlijtseweg. Op de kruising met Kanaal Noord verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links komende 74 jarige Vaassense bestuurder van een personenauto. De fietsster kwam hierdoor te vallen en liep een schaafwond op.


Om 15.30 uuur vond een tweede ongeval plaats tussen een fietser en automobilist. Deze keer vond de aanrijding plaats op de Laan van Zevenhuizen. Bij het oversteken van de weg, waarbij de 50 jarige fietsster uit Hengelo (O) voorrang had moeten verlenen, werd deze geschept door een personenauto, bestuurd door een 75 jarige inwoner van Apeldoorn. De fietsster liep een paar gekneusde ribben op.


Man met gestolen brommer aangehouden


Tijdens de surveillance op de Deventerstraat viel een bromfietser op door de gereden snelheid en het feit, dat de bestuurder geen helm droeg. Bij controle bleek de bromfiets gestolen. De 25 jarige bestuurder is vervolgens aangehouden voor de diefstal danwel de heling van de bromfiets.


Veelpleger ingesloten


Apeldoorn, Korenpassage, 29-08-2005, 17.30 uur
In een winkel aan de Korenpassage viel een van de klanten op door de rugzak van een 33 jarige Apeldoorner voller en voller werd, terwijl her en der in de winkel verpakkingsmateriaal werd gevonden. Hierop werd de politie gebeld, die de man in de passage aanhield. Hij had op dat moment de rugzak niet meer bij zich, deze stond nog in de winkel. De man verklaarde dat hij de tas niet kende, maar politiemensen hadden hem kort daarvoor nog met de tas zien lopen. De man is aangehouden en als bekende veelpleger ingesloten.


Diefstal laptop


Apeldoorn, Germanenlaan, 29-08-2005, 16.50 uur
De 22 jarige eigenaar van een personenauto had de auto geparkeerd staan en was bezig met het uitpakken van spullen. Hierbij haalde hij de laptop even uit de auto en zette deze tegen een van de wielen van de auto aan. Vervolgens bracht hij wat spullen weg en toen hij terugkwam was de laptop weg. De eigenaar zag nog wel twee jongens met zijn laptop wegrennen, maar kon ze niet meer achterhalen.


Tas geroofd


Apeldoorn, Auroralaan, 29-08-2005, 20.00 uur

De politie heeft een aangifte opgenomen van een tasjesroof aan de Autroralaan in Apeldoorn. Een 40 jarige inwoonster van Apeldoorn fietste over de Auroralaan, haar dochter zat achter op de fiets. Ze werden ingehaald door een jongen op een fiets. Deze griste de schoudertas met inhoud uit het fietsmandje aan het stuur en fietste daarna direct snel weg in de richtring van de Minervalaan.


Eten, drinken en niet betalen


Apeldoorn, Stationsstraat, 29-08-2005, 13.00 uur
Een man en een vrouw bestelden in een horecabedrijf eten en drinken. Na afloop ging de vrouw alvast naar buiten, de man zou de rekening voldoen. Eenmaal buiten ging de vrouw achter het stuur van een auto zitten en startte de motor. De man in de zaak zei, dat hij even geld uit de auto moest halen, waarna hij in de auto stapte en men wegreed, zonder de rekening te hebben voldaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.