Gemeente Ede

Nummer 161 / Ede, 30 augustus 2005

Waardering voor vertrekkende voorzitter Stichting Heideweek

R.J.Elverding ontvangt de gemeentelijke erepenning

De heer R.J. Elverding, scheidend voorzitter van de Stichting Heideweek, heeft op maandagavond29 augustus 2005 tijdens de slotavond van de Heideweek 2005 uit handen van burgemeeester R.C.Robbertsen de erepenning van de gemeente Ede ontvangen.
Het gemeentebestuur van Ede heeft hem deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn verdiensten voor de Edese gemeenschap.

De erepenning van de gemeente Ede wordt door burgemeester en wethouders toegekend aan ingezetenen en ook aan niet-ingezetenen die landurig grote verdiensten hebben gehad voor de Edese gemeenschap of die bijzondere verdiensten heben gehad gedurende kortere tijd. De verdiensten van de heer Elverding voor de bewoners van Ede liggen op het terrein van kerk, onderwijs, sport, recreatie en toerisme. Zo was hij 4 jaar lid van het kerkbestuur van de St.Anthoniusparochie in Ede, 12 jaar voorzitter van het bestuur van het Marnix College te Ede en een groot aantal jaren voorzitter van de Stichting Edese Tennis Kampioenschappen.
Op het gebied van recreatie en toerisme heeft de heer Elverding zeker zijn sporen verdiend.
Van 1972 tot 1980 was hij voorzitter van het bestuur van de Streek VVV Zuidwest Veluwe. Vier jaar was hij voorzitter van de werkgroep Evenementen van het Platvorm Toeristisch Recreatief Ontwikkelings Plan en lid van dit platvorm.
In 1992 was de heer Elverding voorzitter van het Carillon Comité Oude Kerk dat zich met succes beijverde voor een carillon. Vanaf 1995 is hij voorzitter van de Stichting Ede Promotie.
Bekend is hij natuurlijk als voorzitter van het bestuur van de Stichting Heideweek, de functie die hij nu na 15 jaar met verve te hebben vervuld, heeft neergelegd.
Zijn verdiensten voor de samenleving, in 2002 bekroond met een koninklijke onderscheiding, worden met de toekenning van de erepenning van de gemeente Ede nog eens onderstreept.

---