Gemeente Geldermalsen

Oud-raadslid J. Holland overleden

Op 28 augustus jl. is oud-raadslid en voormalig fractievoorzitter van de SGP de heer J. Holland overleden. Hij werd 67 jaar.

De heer Holland werd in 1982 voor de SGP lid van de gemeenteraad van Geldermalsen. Daarvoor was hij al vanaf 1977 tot 1982 lid én voorzitter van de toenmalige Beheerscommissie Openbare Bibliotheek in Geldermalsen.

Gedurende zijn raadslidmaatschap werd de heer Holland alom gewaardeerd voor zijn betrokkenheid en inzet. Leidraad in zijn handelen was Gods Woord en menig maal werden zowel mede-raadsleden als het college van burgemeester en wethouders daar door hem op respectvolle wijze op aangesproken. Hij was gemeentebestuurder in een periode waarin het de gemeente Geldermalsen bepaald niet voor de wind ging, de financiële middelen waren beperkt en er moesten tal van pijnlijke beslissingen worden genomen. Hij ging deze beslissingen niet uit de weg en nam er ook de volle verantwoordelijkheid voor. Collegialiteit en het samen verantwoordelijk zijn stonden bij hem hoog in het vaandel.

Zijn raadslidmaatschap wist hij jarenlang te combineren met het lidmaatschap van tal van gemeentelijke commissies. Van 1995 tot 2001 was hij daarnaast voor de SGP lid van Provinciale Staten van Gelderland.

Ter gelegenheid van zijn afscheid van de gemeenteraad werd de heer Holland in maart 2002 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De laatste jaren werd de heer Holland helaas geconfronteerd met gezondheidsproblemen. Desondanks kwam het bericht van zijn overlijden onverwacht. Het gemeentebestuur gedenkt een markante persoonlijkheid.