Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van overval op café (30/08/05)

Hoogezand 30-08-2005 - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een café aan de Sluiskade in Hoogezand. De overval vond maandagnacht plaats omstreeks 02.15 uur. Drie mannen kwamen het café binnen en bedreigden de barvrouw en enkele bezoekers met vermoedelijk een vuurwapen.

Ze dwongen de bezoekers op de grond te gaan liggen. Vervolgens werden hun handen vastgebonden. De sleutels van de vrouw werden onder bedreiging afgepakt, waarna de overvallers een bedrag uit de kassa en kluis hebben weggenomen. Ook werd een gokkost opengebroken. Toen ze een tweede gokkast openbraken, ging het alarm af, hetgeen voor hen reden was om het café snel te verlaten. Ze namen daarbij een geldbedrag mee en een aantal bezittingen van de bezoekers mee.

Vermoedelijk gaat het om drie mannen van Antilliaanse afkomst. Zij hadden hun gezichten bedekt. Eén van hen droeg zijn capuchon van zijn jas over zijn hoofd, had een zonnebril op en droeg zwarte schoenen met een gesp. Vermoedelijk zijn de mannen in de richting van de Meint Veningastraat weggelopen. Het is niet duidelijk of ze daar in een voertuig zijn gestapt. Momenteel is de politie druk bezig met het onderzoek naar de overval.

Eventuele getuigen die iets weten over deze overval, of degene die iets is opgevallen rond het tijdstip van de overval (02.15 uur), worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).