Gemeente Papendrecht

Globaal ontwerp nieuw theater aan jachthaven gereed

Met een presentatie van Bureau Rein Geurtsen heeft het college van burgemeester van wethouders van Papendrecht raadsleden, pers en leden van de bewonerswerkgroep een eerste indruk gegeven van de mogelijke nieuwe inrichting van de jachthaven, met daarin opgenomen een nieuw theater. De openbare presentatie vond plaats op woensdagavond 24 augustus, waarna met de aanwezige leden van de bewonerswerkgroep van gedachten werd gewisseld over het globale ontwerp.

Het ontwerp bevat twee modellen: een bovengrondse en een ondergrondse variant. Het idee is namelijk om - overeenkomstig de opdracht van de gemeenteraad - een duidelijk visuele en functionele verbinding te creëren tussen centrum, jachthaven en rivier. Daarom is een oversteek over of onder de Pontonniersweg bedacht. Verder is ruimte gecreëerd voor andere culturele voorzieningen zoals bibliotheek en museum en voor woningen en horeca.

De diapresentatie is te bekijken op:
www.papendrecht.nl/Download/Presentatie%20theater%2005-08-05.pdf

Bewonerscontactavond dinsdag 6 september 2005

De eerste bewonerscontactavond na de zomerpauze vindt plaats op dinsdag 6 september in de hal van het gemeentehuis. Inwoners van Papendrecht zijn ook na de vakantieperiode van harte welkom om mee te praten en te denken over verbeteringen in hun wijk en andere zaken die in de directe woonomgeving spelen. Leden van de Werkgroep Wijkgericht Werken - waarin de vier wijkplatforms van Papendrecht, Westwaard Wonen, de wijkagent en de wijkcoördinator vertegenwoordigd zijn - ondersteunen bewoners met ideeën over de aanpak van wijkgebonden problemen. Tijdens de bewonerscontactavond zijn ook de wethouder wijkgericht werken en andere medewerkers van de gemeente aanwezig. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar.

De bewonerscontactavonden worden iedere eerste dinsdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Mededeling aan vertegenwoordigers van de pers,