Schapendrijver Serge van der Zweep grijpt Europese Titel

Proteq direct

Heerhugowaard - Nederland heeft er weer een Europees Kampioen bij; Schapendrijver Serge van der Zweep uit Heteren is in het Deense plaatsje Grasten met zijn hond Glen Europees Kampioen schapendrijven geworden. Een bijzonder knappe prestatie nadat het koppel in juli van dit jaar al 3e werd op het Wereldkampioenschap.

Met zijn border collie hond Glen troefde Van der Zweep zijn concurrenten uit gerenommeerde landen als Frankrijk, Oostenrijk en Noorwegen af. Dat Serge een kampioen waardig is, blijkt wel uit het feit dat hij met zijn andere hond Roy ook nog eens de 2e plek veroverde. In 1994 stond Serge ook al met goud en zilver op het podium. Nu 11 jaar later evenaart hij dat succes. Een unieke prestatie waarmee de meest succesvolle Nederlandse schapendrijver geschiedenis schrijft!

Met zijn vrouw Ellen heeft Serge een eigen bedrijf genaamd Border Collie Events. Zij verzorgen demonstraties schapendrijven, geven bedrijfspresentaties en trainen border collies om bijvoorbeeld de landingsbanen van Schiphol vogelvrij te houden.

Serge van der Zweep en Border Collie Events worden gesponsord door de Dier & Zorg Dierenverzekering van Proteq Direct, een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor honden en katten.

Voor de redactie
Voor meer informatie over de activiteiten van Border Collie Events en hun werk kunt u contact opnemen en met: Ellen van Hoorn, 06 51 25 73 73.

Voor meer informatie over Proteq kunt u contact opnemen met: Martijn Kabbes
Telefoonnummer: 06 47 21 68 36
E-mail: martijn.kabbes@proteqdirect.nl
Website: www.dierzorg.nl