NOVA

30 augustus 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Katrina
De orkaan Katrina heeft tot nu toe tachtig levens geëist in de staat Mississippi. De verwoestingen in Mississippi en in de buurstaten Louisiana en Alabama zijn enorm. Ruim 1,3 miljoen huishoudens zitten zonder elektriciteit en talloze gebouwen zijn ingestort. De autoriteiten vrezen voor een forse toename van het aantal slachtoffers, nu geleidelijk een beeld ontstaat van de situatie na de natuurramp.

Erik de Vlieger
Een jaar geleden nog een onverslaanbare ondernemer: Erik de Vlieger. Nu is zijn imperium verkruimeld en zelfs de hypotheek op zijn huis door de bank opgezegd. De Vlieger geeft de schuld aan justitie, die hem oppakte wegens bedreiging en afpersing, en hem drie dagen verhoorde. In NOVA vanavond: wat is er nog over van de strafzaak tegen Erik de Vlieger?

Landbouwsubsidies
Minister Veerman moet zich vanavond in een spoeddebat verdedigen tegen de beschuldiging van belangenverstrengeling. Veerman, die zich verzet tegen de verlaging van landbouwsubsidies, ontvangt 190.000 euro per jaar aan subsidie. De strijd tegen de Europese landbouwsubsidies wordt aangejaagd door de Evert Vermeer Stichting. De voorzitter van de stichting, oud-minister Jo Ritzen, ontvangt zelf ook subsidie terwijl hij nooit boer is geweest. Hij is er niet blij mee.

Kalou
Kamerlid Hilbrand Nawijn vindt dat minister Verdonk voetballer Salomon Kalou versneld de Nederlandse nationaliteit moet verlenen. Nawijn vindt dat de uitverkiezing van Kalou tot talent van het jaar 2005 aantoont dat de 19-jarige Feyenoordspeler uit Ivoorkust een grote bijdrage kan leveren aan de Nederlandse samenleving.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.