Politie Gelderland-Midden

Ellecom - Angerloër gewond bij ongeval:getuigen gezocht
Publicatiedatum: 30-8-2005 16:02:49

Een negentienjarige man uit Angerlo is dinsdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zutphensestraatweg in Ellecom, op de grens met Dieren. Het slachtoffer was op de fiets en werd omstreeks half zeven aangereden door een 38-jarige automobilist uit Dieren. Volgens de politie was de fietser vanaf de parallelweg langs de N317 de kruising met de Zutphensestraatweg opgereden. Over die weg, komende uit de richting Dieren, naderde op dat moment de Dierense automobilist. Vermoedelijk is één van de twee partijen door rood licht gereden, maar beiden verklaren bij groen licht de kruising te zijn opgereden. Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is daarom op zoek naar getuigen die daarover wellicht uitsluitsel kunnen geven. Vooral is de politie op zoek naar een nog onbekend gebleven getuige die tegenover een andere omstander verklaard had iets van de toedracht te hebben gezien. Reacties zijn welkom bij de politie van de unit IJsselwaarden via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - fietsster botst op auto en raakt licht gewond
Publicatiedatum: 30-8-2005 16:02:14

Bij een botsing tussen een fiets en een auto op de kruising van de Imboslaan en de Beverodelaan in Dieren is maandagmiddag een 57-jarige vrouw uit die plaats licht gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond één uur op de fiets vanaf de Beverodelaan de kruising met de Imboslaan op. Daar naderde op dat moment een auto, bestuurd door een 48-jarige man uit het Overijsselse Hengelo. Beiden kwamen vervolgens met elkaar in botsing waarbij de Dierense vermoedelijk een hersenkneuzing opliep. De vrouw hoefde echter niet naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - Velpse licht gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 30-8-2005 16:00:33

Op de Rozendaalselaan, nabij de kruising met de Wilhelminastraat in Velp is maandagavond een 21-jarige vrouw uit die plaats licht gewond geraakt. Het slachtoffer werd omstreeks kwart over negen aangereden door een automobilist, een 42-jarige man uit Italië. Volgens de politie stond het slachtoffer stil op de Wilhelminastraat en voorgesorteerd om linksaf te slaan. De automobilist reed vanaf de Rozendaalselaan de Wilhelminastraat in en botste achterop de fietsster. Vermoedelijk had de man bij het nemen van de bocht onvoldoende rechts gehouden. Daarbij had hij vermoedelijk de fietsster te laat opgemerkt: doordat ze stilstond brandde haar achterlicht niet. De Velpse had als gevolg van de aanrijding mogelijk een gekneusde pols opgelopen maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Drankgebruik werd door de politie uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---