Politie Twente

Jongen bedreigd
Verdachten rijden met auto op jongen in Enschede
Op maandag 29 augustus werd omstreeks 23.00 uur bij de politie een bedreiging gemeld. Een 15 jarige Enschedeër was die avond op het Baliplein in Enschede met enkele vrienden en kreeg woorden met een groepje jongeren. Er werd over en weer geschreeuwd. Ook stond er een auto met inzittenden bij deze groep. De 15 jarige en zijn vrienden gingen op een bepaald moment weer weg.
Later die avond kwamen de 15 jarige en zijn vrienden, allen op de fiets, op de Heutinkstraat diezelfde auto tegen. Er werd weer over en weer gescholden totdat een man uit de auto stapte, een bierfles kapot sloeg en de 15 jarige hiermee bedreigde. Toen de 15 jarige er vandoor wilde gaan reed de auto met hoge snelheid achterwaarts op de jongen in. De 15 jarige hield ter bescherming zijn fiets omhoog en gooide op het laatste moment de fiets van zich af en tegen de auto, waardoor een ruit sneuvelde. Een van de inzittenden pakte daarop een mes en dreigde de 15 jarige daarmee te steken. De 15 jarige kon vluchten en schakelde de politie in. Tijdens het onderzoek zag de politie de bewuste auto op de Boulevard rijden. Zij lieten de auto stoppen en konden twee inzittenden, twee 20 jarige Enschedeërs aanhouden. Bij de bestuurder werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 promille. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De auto is in beslag genomen. (05-109718)

Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat op maandagavond een man met zijn hond in de Heutinkstraat liep en getuige was van het voorval. De politie is op zoek naar deze man en verzoekt hem dringend contact op te nemen met de afdeling Enschede-Oost via het nummer 0900-8844.

Met vriendelijke groeten,
Ageeth Doldersum