FNV

Zorg om ouderen bij bankroet Netam Trailers

Carrosseriebedrijf Netam Trailers - met 120 werknemers, waarvan 80 in het Groningse Leek - heeft uitstel van betaling aangevraagd. FNV Bondgenoten wil zich bij een doorstart vooral sterk maken voor oudere leden zodat ze hun recht op vroegpensioen niet verliezen.

"Op dit moment ligt er nog redelijk veel werk te wachten", zegt vakbondsbestuurder Ineke Meijer die binnenkort, samen met de ondernemingsraad, bij de directie over de ontstane situatie gaat praten.

De rechtbank in Rotterdam zou woensdag uitstel van betaling verlenen en een bewindvoerder benomen. De directie verwacht dat het faillissement volgende week al volgt. "Uiteraard hopen wij dat er zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden kan worden bij een doorstart", zegt Meijer.

Het carrosseriebedrijf in Leek, vroeger bekend onder de naam Neham Frühauff, kwam onder meer in problemen door het faillissement van de moederonderneming en een dochteronderneming. Daardoor moest de nieuwe naam General Trailers worden ingewisseld. Door de slechte financiële situatie konden bovendien niet altijd tijdig materialen of onderdelen gekocht worden, waardoor de aflevering opschortte.

De andere vestigingen staan in Spijkenisse, Weert en Zaandam.