Persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch 30-08-2005 - .

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Uden In een winkel aan de Markstraat in Uden heeft de politie dinsdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Veghel aangehouden die ervan verdacht wordt een winkeldiefstal te hebben gepleegd. Ze had onder meer een rok en een suede jas in haar tas zitten. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af, waarop ze door het winkelpersoneel mee is genomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN RIJDT FIETSER AAN EN VERLAAT PLAATS ONGEVAL

Elshout/Nieuwkuijk De politie heeft in de Kerkstraat in Nieuwkuijk een 29-jarige man uit Vlijmen aangehouden. De man had even daarvoor een 72-jarige fietser uit Waalwijk aangereden op de Heusdenseweg in Elshout. Hij reed nog achteruit, waardoor hij nogmaals over de fiets van de aangereden man reed. Daarna heeft hij zijn auto laten staan en het slachtoffer aan zijn lot over gelaten. De fietser liep diverse schaafwonden en kneuzingen op.
De verdachte reed vermoedelijk in de richting van Elshout over de Heusdenseweg toen hij bij de wegversmalling de macht over het stuur verloor. Daardoor raakte hij aan beide kant van de weg diverse obstakels en stoepranden en vervolgens schoot de man door naar het fietspad, waar hij de fietser aanreed. De verdachte vluchtte vervolgens weg. De politie zocht met meerdere eenheden naar de verdachte. Ook de politiehelikopter werd ingezet. Dankzij getuigen en het goede werk van de politiehond Jordi kon de verdachte even later in de tuin van de Kerkstraat aangehouden worden. De auto van de verdachte was totaal vernield. Tevens bleek de auto voorzien te zijn van twee verschillende kentekens. Uit onderzoek bleek tevens dat de verdachte eerder die dag op de Steenweg in Heusden getankt had zonder te betalen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN NA ONENIGHEID CAFÉ

Sint Oedenrode De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 30-jarige Bosschenaar aangehouden op de Markt in die plaats. De man wordt er van verdacht een 39-jarige café-eigenaar in zijn gezicht geslagen te hebben. De eigenaar zou gevraagd hebben of de verdachte en een vriend wat minder luidruchtig naar buiten wilden gaan. Vervolgens zou de verdachte de man geslagen hebben. De verdachte verklaard echter zelf geslagen te zijn door een onbekend persoon en vervolgens teruggeslagen te hebben. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

VERDACHTE BEMOEIT ZICH MET OPSTOOTJE

Sint Oedenrode In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 32-jarige inwoner van Mariahout op de Markt in Sint Oedenrode aangehouden. De man bemoeide zich met een opstootje bij de viskraam op de Markt en gedroeg zich recalcitrant tegen de politieagenten die probeerde te bemiddelen in het opstootje. Toen de man niet weg wilde gaan ondanks meerdere verzoeken en hij ook nog eens schoppende bewegingen maakte in de richting van één van de agenten, werd de man aangehouden. Hij verzette zich hierbij hevig. Hij is ingesloten.

FIETSER AANGEREDEN, VEROORZAKER DOORGEREDEN

Boxtel Op de kruising Robert Schumanlaan Puccinistraat in Boxtel is maandagavond een fietser aangereden door een auto. De bestuurder is vervolgens doorgereden. De auto reed in de richting van de Europalaan, toen hij ter hoogte van de Puccinistraat de verkeersgeleider via de linkerkant passeerde. De fietser kwam vanuit tegengestelde richting. De bestuurder van de auto remde nog, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser kwam ten val en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De bestuurder is met hoge snelheid weggereden. Getuigen die omstreeks 20.20 uur dit ongeluk hebben zien gebeuren en nog geen contact hebben gehad met de politie, worden gevraagd te bellen met 0900-8844.

VERDACHTE AANGEHOUDEN NA BURENRUZIE

Schijndel De politie heeft maandagavond een 67-jarige inwoner van Schijndel aangehouden in de Lindenstraat in Schijndel. De man had bij een burenruzie een 19-jarige inwoonster van Schijndel geslagen. De buren leven al langer in onmin met elkaar.

WINKELDIVEGGE AANGEHOUDEN

Schijndel De politie heeft maandagmiddag een 26-jarige vrouw uit Boxtel aangehouden. Ze wordt er van verdacht een paar schoenen weggenomen te hebben uit een winkel aan de Rooiseweg in Schijndel. De vrouw is later die dag met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

INGEBROKEN IN WINKEL

Drunen Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een winkel aan de Hugo de Grootstraat in Drunen. Ze vernielden de voordeur en namen schoenen en geld weg uit de winkel. Vervolgens zijn zij op twee scooters weggereden. De inbraak vond plaats omstreeks 03.00 uur die nacht.

BROMFIETSER GEWOND

Uden Maandagavond is een 26-jarige bromfietser gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Violierstraat in Uden. DE man was onderuitgegaan en is met knie- en armklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

GETUIGEN GEZOCHT VAN OVERVAL

Uden - De politie zoekt getuigen van een overval. Tussen 8.30 en 9.30 uur maandagochtend heeft in de omgeving van de Harpstraat een lichtblauwe auto rondgereden met hierin twee tot drie personen. Vervolgens zijn twee van deze mannen een woning binnengegaan, waarbij ze de bewoonster met geweld bedreigden en zij vervolgens geld heeft afgegeven. Hierna hebben de mannen de woning verlaten en zijn weggereden.
De politie is op zoek naar getuigen die een twee- tot drietal personen in een lichtblauwe auto maandagochtend hebben zien rondrijden in de omgeving Harpstraat, Uden. Iedereen die iets gezien heeft, kan bellen met 0900-8844.

WONINGBRAND

Uden - Op de Abdijlaan in Uden heeft in de nacht van maandag op dinsdag een woningbrand gewoed. De bewoners, een 42-jarige vrouw en haar drie kinderen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar zijn door de brandweer in veiligheid gebracht. De moeder en haar 21-jarige dochter raakten door de brand lichtgewond aan armen en benen. Zij mochten na behandeling door een arts weer naar huis. Haar zoon en tweede dochter bleven ongedeerd. Hoe de brand precies is ontstaan, is nog niet duidelijk, maar de brandweer was het vuur snel meester. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de brand.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN BEDREIGING

Haren De politie is op zoek naar personen die vrijdagavond op de Kloosterhof in Haren getuige zijn geweest van een aanrijding, waarna de veroorzaker van het ongeval (een 53-jarige man uit Macharen) een 78-jarige buurtbewoner bedreigde.
De verdachte reed vrijdag tussen 22:30 en 23:00 uur met zijn groene Peugeot over de Groenstraat in Haren waar hij tegen een boom aan reed. Dit veroorzaakte een klapband bij de verdachte waarna hij door is gereden naar de Groote Woordstraat en de Kloosterhof. Daar reed de verdachte tegen een geparkeerde auto aan, waarna hij de 78-jarige buurtbewoner met de dood bedreigde. Achter de auto van de verdachte reed een donkerkleurige auto. De politie zou graag in contact komen met de bestuurder en eventuele inzittenden van deze donkerkleurige auto of met andere buurtbewoners die vrijdagavond in de Kloosterhof en omgeving iets gezien, dan wel gehoord hebben van de aanrijding en bedreiging. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN ACHTERVOLGING

Oss - De politie is op zoek naar personen die zaterdagavond in de omgeving tussen Graafsebaan en de Vorstengrafdonk in Oss getuige zijn geweest van een achtervolging. Een 20-jarige man uit Oss werd hierbij achtervolgd door een donkerkleurige auto (vermoedelijk een BMW 3 serie). De Ossenaar is meerdere malen van achter aangereden door deze auto. Hierbij kon de jongen wegrijden en met hoge snelheid vloog hij uit de bocht en belandde in de sloot. Hierbij raakte hij gewond. De politie zou graag in contact komen met mensen die zaterdagavond in die omgeving, rond 21.30 uur, de achtervolging hebben gezien. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss Maandagavond heeft de politie op Sterrebos een 33-jarige winkeldief uit Oss aangehouden. De verdachte had geprobeerd enkele CDs weg te nemen, maar werd door beveiligingspersoneel betrapt. De verdachte was tevens onder invloed van alcohol. Tegen de winkeldief is proces-verbaal opgemaakt.

TWEE DRONKEN MANNEN TRACHTEN AUTO IN BRAND TE STEKEN

Oss De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen uit Berghem aangehouden van 35 en 38 jaar oud. Zij hadden getracht een auto in brand te steken op de Professor Regoutstraat in Oss. Ze hadden bij het achterwiel van de auto papier in brand gestoken. De auto liep hierdoor schade op aan het achterwiel. De politie heeft het vuur geblust.

De twee verdachten bleken ook te diep in het glaasje te hebben gekeken. Zij zijn ingesloten in het bureau aan de Vogelstraat te s-Hertogenbosch.

ONDERZOEK DIEFSTAL EN HELING FIETSEN LEVERT ZEVEN AANHOUDINGEN OP

Oss Maandagmorgen heeft de politie een 28-jarige man uit Nijmegen aangehouden in een woning in Oss waar de verdachte verbleef. Hij is de zevende aangehouden verdachte in een politie-onderzoek over diefstal en heling van fietsen dat de politie in april is gestart. De man wordt verdacht van meerdere fietsendiefstallen, die hij met name in Nijmegen en Oss pleegde.

Op 4 augustus werd al een 57-jarige man in zijn woning in Heesch aangehouden voor het op grote schaal helen van gestolen fietsen. Die dag werden op het adres van de fietsenheler ook twee Osse fietsendieven van 27 en 22 jaar aangehouden, die net een gestolen fiets kwamen afleveren bij de heler. En dezelfde dag werd een echtpaar uit Zaltbommel aangehouden, die even daarvoor twee gestolen fietsen bij de heler gekocht hadden.

Vorige week werd de 49-jarige echtgenote van de fietsenheler aangehouden. Ook zij wordt verdacht van heling van gestolen fietsen. En gisterenmorgen werd dus de zevende en laatste verdachte in de reeks aangehouden. De 28-jarige fietsendief uit Nijmegen is in verzekering gesteld en ingesloten in het bureau aan de Vogelstraat te s-Hertogenbosch.

Tot op heden heeft de politie 26 gestolen fietsen aan de verdachten kunnen koppelen, waarvan zeven fietsen inmiddels zijn teruggebracht bij de rechtmatige eigenaren.

BRAND IN GARAGE

Overloon In een garage aan de Pater Bleijsstraat is maandagavond omstreeks 23:40 uur een brand ontstaan toen de 59-jarige bewoner daar aan het klussen was. De man moest met brandwonden aan armen, buik, benen en gezicht naar het ziekenhuis gebracht worden. De brand is vermoedelijk ontstaan door laswerkzaamheden die het slachtoffer aan zijn auto verrichtte. Toen er brand in de auto ontstond, heeft het slachtoffer zijn auto de garage uit geduwd, en liep hij de verwondingen op. De vrouw en de twee zonen van het slachtoffer bleven ongedeerd.