Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 30 augustus 2005

UITNODIGING

Bekroonde doolhofmaker onthult nieuw doolhof in stadscentrum Amsterdam

Doolhofkunstenaar Adrian Fisher, bezitter van 6 Guinness World Records en goed voor het bouwen van meer dan 500 doolhoven in 23 landen, presenteert in The Amsterdam Dungeon aan het Amsterdamse Rokin overmorgen zijn nieuwste megaproject: een spiegeldoolhof vol met special effects. Het is één van de hoofdattracties van de indoor entertainmentattractie dat begin oktober zijn deuren opent.

Amsterdamse thematiek

Het is bekend dat de straten van de Amsterdamse binnenstad voor veel mensen een waar doolhof zijn zonder enige logica of symmetrie. Dit vormde voor Fisher de inspiratie voor een superspannend doolhof waarin de geschiedenis van Amsterdam herleeft. Een doolhof in een doolhof dus. Gelukkig is The Amsterdam Dungeon zelf heel eenvoudig te vinden aan het Rokin in Amsterdam, het verlengde van het Damrak.

Nachtwacht

Fisher over zijn inspiratie: ''In vroeger tijden was Amsterdam net zo'n doolhof als nu, met het verschil dat de straten en grachten toen niet verlicht werden en er veel meer gespuis op straat liep. Daar komt het fenomeen 'de nachtwacht' ook vandaan: dat was een soort nachtelijke buurtwacht die betaald werd met aalmoezen. Vaak verdiende die nachtwacht echter zelf ook bij als straatrover. Die geschiedenis gaan we nu opnieuw uitbeelden in een doolhof waar je je af en toe helemaal kapot zult schrikken....''.

Achtbaan

Als u gebruik maakt van deze uitnodiging kunt u meteen een andere attractie bekijken: in het pand wordt op dit moment ook een unieke indoor achtbaan gemaakt.

Voor aanmeldingen neemt u contact op met Christel Veld van JuniorSenior Press Department, tel 020 5353453 of christel.veld@jr-sr.com. Het is tevens mogelijk apart een andere afspraak te maken.

Merlin Entertainments Group opent in oktober 2005 The Amsterdam Dungeon; een angstaanjagende, spannende, opmerkelijke, historische, theatrale en educatieve attractie in hartje Amsterdam.

Bezoekers leren aan de hand van live theater, een spookachtig doolhof en de nieuwste multimediale techniek alle verschrikkelijke feiten over de geschiedenis van Amsterdam en worden aan de hand genomen langs de VOC, de pest en martelingen, om uiteindelijk na een schokkende rit in Amsterdams enige indoor mini-achtbaan weer vrijgelaten te worden op straat.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

JuniorSeniorPressDpt

ChristelVeld

Tel: 020 53 53 453 (algemeen nummer)

E-mail: christel.veld@jr-sr.com