Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
30 augustus 2005

André Postema benoemd tot lid College van Bestuur Universiteit Maastricht

De Raad van Toezicht van Universiteit Maastricht heeft drs. André Postema benoemd tot lid van het College van Bestuur van Universiteit Maastricht. De benoeming van de heer Postema, die tevens vice-voorzitter wordt, gaat in per 1 oktober 2005

Met de benoeming van André Postema (1969) haalt de Universiteit Maastricht een jonge, maar zeer ervaren en internationaal georiënteerde bestuurder op het terrein van strategie en bedrijfsvoering binnen.

De heer Postema studeerde geschiedenis en economie in Nederland en de Verenigde Staten en was eerder werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Investeringsbank. Hij richtte zich in het bijzonder op financieringen ten behoeve van opkomende markten. Thans is hij werkzaam bij Capgemini als Vice President voor de sector Consulting Services. Hij heeft zich gespecialiseerd in de thema's corporate & public finance, bedrijven tussen markt en overheid alsmede publiek-private samenwerking. De heer Postema heeft leiding gegeven aan diverse projecten in het onderwijsdomein, onder andere ten behoeve van OCW, VSNU en HBOraad.

Daarnaast is de heer Postema thans fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Maastricht. Hij is voorts lid van de Rekenkamercommissie aldaar. Deze functies zal hij bij zijn aantreden als lid en vice-voorzitter van het College van Bestuur beëindigen.

'Deze positie stelt mij in staat om me volledig in te zetten voor verdere internationalisering en groei van de Universiteit Maastricht en daarmee ook voor de stad en de regio', zegt Postema over zijn nieuwe functie.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Drs. Jeanine Hermans, woordvoerder College van Bestuur UM Telefoon: +31 43 388 3150
jeanine.hermans@bu.unimaas.nl
mobiel +31 (0)6 28241206