Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dinsdag 30 augustus 2005

Bom participeert in contec holding b.v.

Contec Holding B.V. (Contec) en de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) hebben overeenstemming bereikt over een participatie van de BOM in dit bedrijf. BOM neemt voor 49% deel in het aandelenkapitaal van Contec.

De activiteiten van Contec bestaan uit het ontwerpen en produceren van complexe bedradingen voor industriële toepassingen. Volgens Frank van de Ven, investmentmanager bij de BOM, is Contec een prima aanvulling voor de participatieportefeuille. "Niet alleen is Contec een zeer innovatieve Brabantse onderneming, maar het bedrijf wil ook graag verder investeren in ontwikkeling en groei. Daarmee past deze participatie prima in de strategie van de BOM: versterking van de Brabantse economie door te investeren in bedrijven met een grote spin-off."

Specialist in bedrading
Contec heeft 34 medewerkers in dienst en is gevestigd in Tilburg. Het bedrijf heeft zich in de markt gepositioneerd als een leverancier van een totaaloplossing (ontwerp, productie en logistiek) op het gebied van bedrading. Een apparaten- of machinebouwer ontwikkelt een machine die is opgebouwd uit diverse componenten en aan het eind van het ontwikkelingstraject moeten die componenten zo efficiënt mogelijk met elkaar worden verbonden. Dát is de specialisatie van Contec: het bedrijf biedt een maatwerkoplossing in de ontwikkeling en zorgt tevens voor de tijdige aanlevering van de juiste bedrading tijdens de assemblage.

Producten zijn onder andere draad- en kabelbomen, bandkabelproducten, afgeschermde signaalkabels, op maat gemaakte netsnoeren, apparaat sub-assemblies, losse snoerensets en snoeren ten behoeve van printplaatverbindingen. Kwetsbare elektronica bedrading kan worden omspoten met polyamide voor bescherming tegen condens en vuil.

Afnemers van Contec zijn overwegend Nederlandse apparaten- en machinebouwers die in kleine tot middelgrote series produceren.



Ingezonden persbericht