Aanhoudingen fietsendiefstal en heling

Oss 30-08-2005 - .

ONDERZOEK DIEFSTAL EN HELING FIETSEN LEVERT ZEVEN AANHOUDINGEN OP

Oss Maandagmorgen heeft de politie een 28-jarige man uit Nijmegen aangehouden in een woning in Oss waar de verdachte verbleef. Hij is de zevende aangehouden verdachte in een politie-onderzoek over diefstal en heling van fietsen dat de politie in april is gestart. De man wordt verdacht van meerdere fietsendiefstallen, die hij met name in Nijmegen en Oss pleegde.

Op 4 augustus werd al een 57-jarige man in zijn woning in Heesch aangehouden voor het op grote schaal helen van gestolen fietsen. Die dag werden op het adres van de fietsenheler ook twee Osse fietsendieven van 27 en 22 jaar aangehouden, die net een gestolen fiets kwamen afleveren bij de heler. En dezelfde dag werd een echtpaar uit Zaltbommel aangehouden, die even daarvoor twee gestolen fietsen bij de heler gekocht hadden.

Vorige week werd de 49-jarige echtgenote van de fietsenheler aangehouden. Ook zij wordt verdacht van heling van gestolen fietsen. En gisterenmorgen werd dus de zevende en laatste verdachte in de reeks aangehouden. De 28-jarige fietsendief uit Nijmegen is in verzekering gesteld en ingesloten in het bureau aan de Vogelstraat te s-Hertogenbosch.

Tot op heden heeft de politie 26 gestolen fietsen aan de verdachten kunnen koppelen, waarvan zeven fietsen inmiddels zijn teruggebracht bij de rechtmatige eigenaren.