Ingezonden persbericht


persbericht

Promoter grieks paradijsje komt naar vakantiebeurs

Amsterdam, augustus 2005 - Veel groen, hagelwitte zandstranden, een beetje ruig en een overdaad aan bloemen alom. Dat kan niet anders dan Kefalonia zijn, het zesde grootste eiland van Griekenland in de Ionische Zee, waar de laatste jaren het toerisme 'booming' is. Niet zo vreemd natuurlijk die enorme groei van het aantal vakantiegangers, onder wie zelfs veel Grieken momenteel, want Kefalonia heeft natuurlijk alles mee. Ook zijn promotor: de altijd vriendelijke en enthousiaste 53-jarige Makis Metaxas.

Makis, Mister Kefalonia
Met zijn gebruinde hoofd, grijze baardje, iets artistiekerige coiffure en gastvrije lach bleek hij als burgemeester van dorpen in het zuidoostelijke deel van het paradijselijk eiland dé man om de groei van het toerisme de komende jaren te begeleiden. En dus wezen zijn collega's hem aan voor die rol. Metaxas, geboren en getogen op Kefalonia, kent het eiland als geen ander natuurlijk. Vanaf 1982 werd hij 4 maal gekozen als burgemeester voor een termijn van 4 jaar. Ook vervulde hij voor 4 jaar de functie van gouverneur van de provincie Kefalonia en Ithaka, het kleine eilandje tegenover de oostkust. Logisch dat hem het toerisme in het noordoosten van Kefalonia en Ithaka is toebedeeld.

Aandacht voor ontwikkeling toerisme
De komende jaren wordt er vooral aandacht besteed aan de verbetering en uitbreiding van wandelvakanties, zeilvakanties en archeologische vakanties. Bij de bouw van nieuwe hotelcomplexen, het eiland beschikt nu over 45.000 hotelbedden en Ithaka over 3.000, is topkwaliteit een must. De stranden zijn perfect, het zeewater is schoon en er zijn al 13 'blue flag' stranden. Een onderscheiding voor stranden met zeer schoon zwemwater, een goede natuurbescherming en diverse faciliteiten voor allerlei sporten. Dat alles gevoegd bij een voortreffelijke lokale keuken met veel producten van het eiland, als een heerlijke Robola wijn, maakt Kefalonia tot een uiterst aantrekkelijk vakantieoord met historische schatten en een keur aan sportieve mogelijkheden.

Ter informatie: Makis Metaxas is dit jaar aanwezig bij de Vakantiebeurs in Utrecht die van 10 tot 15 januari 2006 in Utrecht wordt gehouden.



Ingezonden persbericht