1e persbericht van dinsdag 30 augustus 2005

Eindhoven 30-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerijen opgerold

De politie van Woensel heeft dinsdagmorgen in een loods aan de Leemkuilen een mobile hennepkwekerij ontdekt. In de loods stonden drie opleggers die helemaal waren ingericht als hennepkwekerij. De politie vond in de drie opleggers, totaal1200 hennepplanten. Bij het bedrijf, waar de loods onderdeel van was, zijn twee meterkasten in beslag genomen. Met de elektriciteit was namelijk geknoeid. De huurder van de loods, een 35-jarige man uit Oud Turnhout, is aangehouden. Hij is ingesloten. Alle materialen, inclusief de opleggers, zijn door de politie in beslag genomen.

Dinsdagmiddag werd een hennepkwekerij ontmanteld die was ondergebracht in een woning aan de Florencelaan. Daar vonden agenten in een slaapkamer en op zolder ongeveer 180 hennepplanten. Twee mannen die in de woning aan het werk waren zijn aangehouden. Het betreft een 25-jarige Eindhovenaar en een 24-jarige man uit Best. De planten worden vernietigd en de gebruikte materialen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Dinsdag heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Veldmaarschalk Montgomerylaan, de Sint Bonifaciuslaan, de Geldropseweg en de Karel de Grotelaan. Er zijn 45 bekeuringen opgemaakt hoofdzakelijk voor het niet dragen van de autogordel en te hard rijden.

Gemert: Verkeerscontrole

Dinsdag tussen 10.30 en 12.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de St Annastraat. Er zijn 15 automobilisten bekeurd, omdat ze geen autogordel droegen.

Vessem: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdagmorgen tussen 7.15 en 10.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Jan Smuldersstraat in Vessem. Er zijn 52 overtreders op de bon gezet.

Bladel: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 11.45 en 13.45 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Lange Trekken in Bladel. Er zijn 61 overtreders op de bon gezet.